Politie Kennemerland

Nieuwsberichten 3 maart

Kennemerland, 03-03-2008

Man gewond na aanrijding

HAARLEM, 2 maart - Een 36-jarige Haarlemmer is zondagmiddag gewond geraakt bij een aanrijding. De man reed rond 17.10 uur op zijn motor over de Rijksstraatweg. Ter hoogte van de kruising met de Van Nesstraat keerde een 61-jarige Haarlemmer zijn personenauto en verleende daarbij geen vrije doorgang aan de motorrijder. Er ontstond een aanrijding en de motorrijder kwam ten val. Hij brak hierbij zijn pols. Hij is voor behandeling naar een ziekenhuis gebracht.

Fietsendief aangehouden

HAARLEM, 3 maart - Surveillerende agenten zagen rond 01.00 uur op de Jansweg een man lopen met aan zijn hand een afgesloten fiets. De man ging er bij het zien van de agenten vandoor. De agenten zijn hem achterna gegaan en hebben hem een stukje verderop aangehouden. Hij bleek een 18-jarige Bloemendaler. De man is ingesloten. Onderzocht wordt of hij meer diefstallen op zijn kerfstok heeft. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Autokrakers aangehouden

NIEUW VENNEP, 2 maart - Zondagmiddag meldde een doortastende man uit Nieuw Vennep dat hij bij het station aan de Venneperweg een autokraker had aangehouden. De man had een 15-jarige Leimuidenaar in zijn kraag gevat die een auto had opengebroken. Even later kwam ook een tweede dader ter plaatse, een 14-jarige Beinsdorper. Beide verdachten zijn door de agenten aangehouden en meegnomen naar het bureau. De beide heren werkten niet mee aan het onderzoek. Waarschijnlijk hebben ze meer inbraken in auto gepleegd. Ze zijn ingesloten en er wordt een nader onderzoek ingesteld naar hun handel en wandel. De ouders van de verdachten zijn in kennis gesteld.

Winkeldief aangehouden

CRUQUIUS, 2 maart - Personeel van een winkel aan het Cruquiusplein betrapte rond 14.00 uur een 43-jarige Haarlemmer op de diefstal van een camera en batterijen met een totale waarde van ruim 400 euro. De man is aangehouden en overgedragen aan de politie. De verdachte had enkele dagen eerder ook al een poging gedaan om een camera te stelen. Het personeel had hem daardoor extra in de gaten gehouden en kon hem nu op heterdaad betrappen. De man heeft de diefstal bekend. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Nepparfum in beslag genomen

BEVERWIJK, 3 maart- Een surveillerende agent zag omstreeks 11.00 uur op een parkeerterrein van de Beverwijkse bazaar een kar met vijf kratten parfum. Daarbij stond een 25-jarige man uit Amersfoort. Na controle bleek dat het te gaan om 286 flessen parfum die ten onrechte als merkparfum werd aangemerkt. Alles is in beslag genomen. De verdachte vertelde dat hij de partij voor 4000 euro had gekocht van een onbekende man. Tegen de verdachte is een proces-verbaal opgemaakt.

Vat met gevaarlijk zuur

VELSEN-NOORD, 2 maart- Politiemensen stonden omstreeks 15.30 uur op de Noordpier in IJmuiden bij een afzetting bij een vat met gevaarlijk zuur. Twee mannen negeerden de afzetting en weigerden terug te gaan achter het speciaal hiervoor gespannen afzetlint. Na diverse verzoeken en waarschuwingen zijn de heren uiteindelijk aangehouden. Ze hebben zich verzet tegen hun aanhouding maar konden na een worsteling in de boeien worden gewerkt. De verdachten bleken een vader met zijn zoon uit Kaatsheuvel en Amsterdam. Tegen hen wordt proces-verbaal opgemaakt.

Jongens beroofd

SANTPOORT-ZUID, 1 maart - Bij een supermarkt aan de Bloemendaalsestraatweg zijn zaterdagavond twee jongens van 14 jaar beroofd van hun geld en gsm's. De jongens stonden met enkele vrienden bij de supermarkt te praten toen een man en een vrouw kwamen aanlopen. Die bedreigden de jongens met vuurwapens en eisten geld en hun gsm's. Twee van de jongens werden geslagen en hebben hun geld en telefoon afgegeven. De andere jongens zijn gevlucht. De jongens krijgen slachtofferhulp. De rovers zijn er met hun buit vandoor gegaan. Het gaat om een jonge, blanke man met een grof postuur. Hij droeg een bivakmuts en zwarte kleding. De vrouw was jonge en slank en droeg donkere kleding. De politie stelt een onderzoek in naar de beroving en vraagt mogelijke getuigen contact op te nemen met de politie in Velsen, tel. 0900-8844.

Overval op supermarkt

HAARLEM, 3 maart - Rond 15.15 uur is een supermarkt aan de professor Donderslaan in Schalkwijk overvallen door twee gewapende mannen. De hebben het personeel van de winkel bedreigd met een vuurwapen. Het is niet duidelijk of ze iets hebben buitgemaakt. Er is niemand gewond geraakt. De mannen zijn er vandoor gegaan op een motor. Die motor is elders in de wijk aangetroffen. Er wordt nog naar de mannen gezocht. Hierbij worden honden en een politiehelikopter ingezet. Mogelijke getuigen van de overval of mensen die de overvallers voor of na de overval hebben gezien en zich nog niet hebben gemeld bij de polittie, worden verzocht contact op te nemen met de politie in Schalkwijk, tel. 0900-8844.