Royal Haskoning


Royal Haskoning neemt First Marine International over


3-3-2008

Royal Haskoning heeft onlangs First Marine International overgenomen. Met deze overname wil Royal Haskoning zich verder ontwikkelen en haar diensten uitbreiden naar de bovenzijde van de toevoerketen en haar toonaangevende positie binnen de maritieme sector versterken.

First Marine International, ook zelf een florerend bedrijf, heeft de afgelopen tien jaar samen met Royal Haskoning aan vele projecten gewerkt en het bedrijf is dan ook blij met de toetreding tot de Royal Haskoning Groep. First Marine International is een onafhankelijk specialistisch adviesbureau dat binnen de sector van de scheepsbouw en
-reparatie actief is. Een team van twaalf zeer gekwalificeerde en ervaren adviseurs werkt momenteel voor het bedrijf aan projecten in de hele wereld, waaronder Europa, het Midden-Oosten, Afrika en Noord- en Midden-Amerika.

Royal Haskoning is één van `s werelds grootste adviesbureaus in de maritieme sector en houdt zich bezig met dienstverlening op het gebied van het ontwerpen, de inkoop en het bouwtoezicht voor de infrastructuur van scheepswerven. Met de overname van First Marine International wordt de al uitgebreide dienstenportfolio van Royal Haskoning met nieuwe expertise uitgebreid. Royal Haskoning is daardoor in staat zeer specialistische advisering binnen de sector van de scheepsbouw en scheepsreparaties te verzorgen. De advisering betreft onderzoek naar de scheepsindustrie, marktonderzoeken, de conceptontwikkeling en algemene planning van scheepswerven, benchmarking op het gebied van technologie en prestatie, en de ontwikkeling, de implementatie en het management van programma's voor prestatieverbetering van scheepswerven.

Meer informatie

Katinka Erkens-Janssen
Katinka Erkens-Janssen
T +31 (0)24 328 49 72
E Katinka Erkens-Janssen

Laura Brewis
Laura Brewis
T +44 (0) 1733 336598
E Laura Brewis