Gemeente Barendrecht

Persbericht Gemeente Barendrecht

Raadsleden nemen afscheid van Barendrecht

BARENDRECHT (maandag 11 februari)- Op drie maart a.s. zullen de SGP/ChristenUnie raadsleden de heer Pieter Kleinjan en de heer Hans van Harten hun functie als raadslid neerleggen. Pieter Kleinjan en Hans van Harten hebben hun vertrek al bij aanvang van de raadsperiode in 2006 aangekondigd. Het halverwege stoppen met het raadswerk heeft te maken met de continuïteit in de fractie. Het CDA raads- lid Jan de Jager zal eveneens in de vergadering van 3 maart in verband met gezondheidsredenen af- scheid nemen van de raad.

SGP/ChristenUnie leden
Pieter Kleinjan is sinds 14 april 1998 raadslid. Hij is namens de fractie woordvoerder in de commissie Ruimte. Hans van Harten is van 1990 tot 1998 raadslid geweest vervolgens is hij op 14 maart 2002 opnieuw raadslid benoemd. Hij is namens de fractie lid van de Auditcommissie en van het algemeen bestuur van de OMMIJ. Hij is woordvoerder in de commissie Planning en Control. De heren Leo van Lagen en Jan Willem Dirkse worden op 3 maart a.s. benoemd als hun opvolgers. De fractie van de SGP/ChristenUnie draagt in de raadsvergade- ring van 3 maart de heer Martijn van Meppelen Scheppink voor als buitengewoon commissielid. De heer Van Meppelen Scheppink zal zich met name richten op de commissie ruimte.

CDA raadslid
Jan de Jager is sinds 14 maart 2002 raadslid en neemt wegens gezondheidsredenen afscheid van de ge- meenteraad. Hij is fractiesecretaris en penningmeester van het CDA. De heer De Jager is een van de woord- voerders in de commissie Samenleving. Ook is hij voorzitter van de commissie Planning en Control en lid van de Agendacommissie. De heer Martin van Hengel volgt vanaf 3 maart de heer Jan de Jager op.

Noot voor de pers,