Gemeente Oirschot

Avond voor ondernemers in de bouwsector: Meer kansen door samenwerken?

Op 3 maart organiseren we een avond voor bouwondernemers. We willen bouwondernemers in Oirschot prikkelen en stimuleren om samen te werken.

Duidelijke behoefte

Vorig jaar zijn diverse ondernemers geïnterviewd. Daaruit bleek dat de ondernemers kansen zien om door samen te werken. Met elkaar. Maar ook bijvoorbeeld met de Technische Universiteit Eindhoven, om nieuwe producten, toepassingen of technologieën te ontwikkelen. De gemeente wil deze kansen graag onderzoeken, samen met de bouwondernemers zelf. Daarom is het ook als actiepunt opgenomen in het sociaal-economisch actieplan.

Programma

Wethouder Raf Daenen opent de avond. Daarna houdt Prof. dr. ir. Jos Lichtenberg van de Technische Universiteit Eindhoven een lezing over `Slimbouwen' en de kracht van productontwikkeling. Alfons Klaasse Bos van Innobuild maakt dit concreet met een praktijkvoorbeeld. Han van Kasteren van United Brains gaat in op subsidiemogelijkheden voor bijvoorbeeld onderzoek. Ook voor de kleinere ondernemers!

Na de pauze gaan we in discussie met de aanwezige ondernemers of ze in Oirschot een `bouwhuis' willen oprichten. Geen fysiek huis, maar een soort netwerkorganisatie. Daarom hebben we Gert Enning van Metaalunie gevraagd om toe te lichten wat het `Metaalhuis' is en doet, wat de ondernemers in de metaal daaraan hebben én wat dat van de ondernemers vraagt. Met de resultaten van deze avond kan duidelijk worden of en hoe we volgende stappen kunnen nemen.

Kortom, een prima gelegenheid dicht bij huis om elkaar te ontmoeten en kennis op te doen waar ook u met uw onderneming voordeel mee kunt doen.

Komen?

Alle ondernemers, betrokken bij de bouwsector, zijn vanaf 19.30 uur van harte welkom in de raadszaal van het gemeentehuis. Het programma begint om 20.00 uur. Omdat we graag willen weten hoeveel stoelen we klaar moeten zetten, vragen wij u om vooraf even een mail te sturen naar Mariëlle van der Stoop, beleidsmedewerker Economische Zaken: m.vanderstoop@oirschot.nl