Ingezonden persbericht


P E R S B E R I C H T

Alusta heeft 's werelds eerste suskasten met CE-keur

Voor het eerst kunnen afnemers van akoestische ventilatievoorzieningen kiezen voor producten met CE-keur. Ventilatiespecialist Alusta heeft op haar suskasten van het type Virgo als eerste fabrikant ter wereld het CE-keur ontvangen. Voor het bedrijf uit Etten-Leur is het keurmerk vooral een extra zekerheid naar haar klanten toe en vormt het een onderdeel bij het verder professionaliseren van de uitstraling van haar producten. Bovendien versterkt het CE-keur de export, die voor Alusta een steeds belangrijkere rol vervult.

Het is voor het eerst dat er voor akoestische ventilatievoorzieningen, beter bekend als suskasten, een CE-keur is afgegeven. Dit is mede te danken aan de wens en het doorzettingsvermogen van Alusta, de fabrikant van ventilatieproducten en -systemen in Etten-Leur. "Tot op heden was er geen beoordelingsrichtlijn", zegt André Meester, algemeen directeur van Alusta. "Deze moest dus vanaf de basis worden opgesteld. SKG in Wageningen heeft, in samenwerking met ons, hierin het voortouw genomen. Wij hebben een actieve rol gespeeld bij het totstandkomen van de zogenaamde CUAP (Europese beoordelingsrichtlijn). Op basis van deze CUAP kan een gecertificeerde instelling nu een ETA (European Technical Aproval), oftewel een kwaliteitsverklaring per product afgeven. SKG heeft ons de eerste ETA met CE-keurmerk voor akoestische ventilatievoorzieningen afgegeven."

De waarde van het CE-keurmerk voor Alusta is dat het product nu over een officiële, Europese technische goedkeuring beschikt, waardoor deze makkelijker verhandelbaar wordt. Meester: "Het is onmiskenbaar een bevestiging van de kwaliteit van ons product. Ook draagt het keurmerk bij aan de kwalitatieve uitstraling die wij belangrijk vinden. Maar wij verwachten ook dat het CE-keur de export bevordert. Zelf zijn wij inmiddels begonnen met de verkoop van onze roosters in België en voor de Scandinavische markt hebben wij een actieve dealer in Denemarken gevonden, die goed is ingevoerd in de bouwwereld in deze noordelijke landen." Na de Virgo zullen ook de andere suskasten en ventilatieroosters van Alusta van het CE-keur worden voorzien. Voor de Bingo en de Bingo Forte, twee populaire ventilatieroosters, is het certificeringstraject inmiddels in gang gezet. Datzelfde zal ook voor andere types, zoals de suskasten Taurus, Cadet en Orion gaan gebeuren.

Voor de pers -