Time : 09:47:45
Date : 03 March 2008
Sender Name: Belgian Network Solutions B.V.B.A

Benesol racks kan U volledig benutten

Dankzij de integratie van koude gangen is Belgian Network Solutions in staat om colocatie aan te bieden met een capaciteit tot 20KW per rack.

Brussel, Maart 3, 2008: De invoering van nieuwe technologieën zoals meervoudige core processoren en Blade servers heeft ook een keerzijde. De beperkte stroom- en koelingvoorziening van de hedendaagse datacenters in België brengen zware limieten met zich mee. Half onbenutte racks worden steeds meer de regel dan de uitzondering. Het aanpassen van de bestaande datacenters naar de hedendaagse verbruiken brengt hoge investeringen en optimalisaties met zich mee.

Belgian Network Solutions werkt sinds 2007 reeds aan een oplossing voor High-Density colocatie. Door samenwerking met de juiste partners en integratie van nieuwe technieken, zoals koude gangen (Cold Corridors), beschikt Benesol vanaf 1 Februari 2008 over hun eerste High-Density colocatie omgeving binnen België.

Dankzij de integratie van koude gangen (het Cold Corridor systeem) welke koude en warme lucht volledig van elkaar scheiden, is Benesol in staat om colocatie aan te bieden met een capaciteit tot 20KW per rack. Naast de aanpassingen aan de koelingssystemen werden ook de systemen voor brandbestrijding aangepast zodat bij eventuele problemen het blusgas rechtstreeks in de koude gangen geblazen wordt.

Belgian Network Solutions levert High-Density diensten in meerdere datacentera, zo kunnen wij een oplossing bieden aan klanten die een geografische spreiding van hun materiaal wensen. In combinatie met het Belgian Network Solutions redundant 10-Gigabit IP-MPLS netwerk en onze DWDM glasvezel- backbone kunnen wij een totale, redundante, High-Density oplossing aanbieden.

Daan De Wever, CEO, Benesol: "Dankzij de integratie van de koude gangen en de keuze van de juiste partners stellen we onze klanten in staat hun rackruimte volledig te benutten. In combinatie met ons eigen redundant netwerk, onze 24/7 aanwezige technische ondersteuning en onze tweede colocatie-suite te InterXion zijn we in staat om onze klanten een totaaloplossing aan te bieden"

Over Benesol: Belgian Network Solutions is een van de leiders in colocatie en IP diensten op de Belgische markt met meer dan 200 High-Density racks. Via onze verschillende locaties te Verizon Business, InterXion en LCL leveren wij ongeëvenaarde IP en colocatie diensten. Belgian Network Solutions beschikt over een globaal IP-MPLS netwerk gebouwd op onze eigen glasvezel infrastructuur via DWDM technologie. Met Benesol geniet u van een ongeëvenaarde kwaliteit met de hoogste technische vaardigheid. Belgian Network Solutions is de ideale partner voor al uw datacenter, hosting en netwerk oplossingen.

Over Minkels: Minkels is onderdeel van de Aegide groep, een Europese speler op het gebied van het geïntegreerd ontwikkelen, produceren en vermarkten van hoogwaardige behuizingsoplossingen vor de ICT, Telecom en High-Tech OEM industrie. De activiteiten van Aeigde lopen uiteen van complexe microbehuizingen voor geavanceerde visionsystemen tot en met advies over en de realisatie van remote-controlled datacenters.


____
Geert Hauwaert
02 400 61 00

URL: http://www.benesol.be http://www.minkels.be

Link to Press Release - NL Link to Press Release - FR Link to Press Release - UK