AFM


AFM waarschuwt tegen Okamura Asset Management

3-3-2008

De Autoriteit Financiële Markten (AFM) waarschuwt consumenten niet in te gaan op aanbiedingen van beleggingsdiensten door Okamura Asset Management. De AFM is van oordeel dat Okamura Asset Management in Nederland beleggingsdiensten verleent zonder dat zij daartoe beschikt over een vergunning dan wel onder een vrijstelling valt. De AFM heeft van consumenten meldingen ontvangen dat zij door Okamura Asset Management zijn benaderd. Het in Nederland verlenen van beleggingsdiensten zonder dat een instelling beschikt over een vergunning dan wel onder een vrijstelling valt, levert een overtreding op van artikel 2:96 Wet op het financieel toezicht.

Okamura Asset Management gebruikt bij het verlenen van beleggingsdiensten onder andere de volgende gegevens: Adres: Shinjuku Park Tower 30th Floor, Nishi-Shinjuku, Shinjuku-ku, Tokyo 163-1030. Faxnummer: +81-344-966-417. E-mail: admin@okamuraan.com en investment@okamuraan.com.

De AFM raadt consumenten aan die met een instelling of persoon zaken willen doen aan, vóóraf op de website van de AFM in het relevante register te controleren of de desbetreffende instelling of persoon is geregistreerd en in Nederland krediet mag aanbieden. De AFM adviseert consumenten tevens dringend om vooraf de waarschuwingslijsten te raadplegen. Op www.afm.nl/waarschuwingslijsten toont de AFM drie waarschuwingslijsten: (1) instellingen en personen die geen vergunning hebben terwijl ze die volgens de wet wel zouden moeten hebben, (2) instellingen die geen prospectus uitgeven bij hun effecten, terwijl ze dat wel zouden moeten doen volgens de wet en (3) instellingen waartegen buitenlandse toezichthouders hebben gewaarschuwd. Beleggers kunnen bij vragen of klachten ook contact opnemen met het Meldpunt Financiële Markten van de AFM: 0900- 5400 540 (0,05 euro per gesprek).