Gemeente Barendrecht

Persbericht Gemeente Barendrecht


1.500 inwoners ontvangen vragenlijst Gemeente start vierde Barendrechtse Barometer

BARENDRECHT (maandag 3 maart 2008) ­ De gemeente voert dit jaar voor de vierde keer het onder- zoek de Barendrechtse Barometer uit. Deze week ontvangen 1.500 Barendrechtse inwoners van 15 jaar en ouder een vragenlijst. Met het onderzoek wil de gemeente achterhalen hoe inwoners denken over het functioneren van de gemeente. De Barendrechtse Barometer bevat ieder jaar standaard vra- gen over de relatie tussen bewoners en de gemeente, de kwaliteit van de leefomgeving en de priori- teiten van de gemeenteraad. Daarnaast gaat het onderzoek ieder jaar in op enkele specifieke vraag- stukken. Dit jaar vraagt de gemeente via het onderzoek onder andere de mening van bewoners over milieu en jeugd. De resultaten van het onderzoek zijn van invloed op het beleid voor de komende jaren.

Dit jaar onderzoekt de gemeente met behulp van de Barendrechtse Barometer in hoeverre het milieu bewo- ners bezighoudt en wat hun informatiebehoefte hierover is. Verder wil de gemeente met het onderzoek ach- terhalen hoe bewoners aankijken tegen de activiteiten en voorzieningen die er voor de jeugd in Barendrecht zijn. Ook wordt bijvoorbeeld onderzocht of bewoners behoefte hebben (gehad) aan informatie over of hulp bij het opvoeden van hun kinderen. Ook wordt een aantal vragen gesteld over de gemeentelijke heffingen en belastingen en de afhandeling van klachten en meldingen door de gemeente. Door inzet van de Barend- rechtse Barometer wil de gemeente jaarlijks onderzoeken wat de mening van bewoners is over uiteenlopen- de onderwerpen. Net als voorgaande jaren gaat de Barendrechtse Barometer dieper in op de veranderingen die zich in de gemeente hebben voorgedaan. De afgelopen jaren is het aantal inwoners flink toegenomen. De gemeente wil graag weten hoe inwoners deze veranderingen ervaren. Om ontwikkelingen te kunnen waarnemen, worden de antwoorden op deze vragen naast de antwoorden van vorig jaar gelegd.

De gemeente Barendrecht kreeg in 2007 van bewoners voor haar totale functioneren een gemiddeld rap- portcijfer van 6,6. Bewoners gaven voor het wonen in de eigen buurt een rapportcijfer 7,5.

Noot voor de pers,