Ingezonden persbericht


Persbericht

ALMLIESL: VERHUURDER VAN AUTHENTIEKE OOSTENRIJKSE BERGACCOMMODATIES

DEZE ZOMER TERUG NAAR DE NATUUR IN EEN ECHTE ALMBOERDERIJ VAN ALMLIESL

Amsterdam, maart 2008 ­ Almliesl, de eigenzinnige verhuurder van authentieke Oostenrijkse bergaccommodaties in alle comfortklassen in alle seizoenen, maakt het boekingsproces voor een zomervakantie accommodatie eenvoudiger met hun befaamde 'Almliesl Tip'. Op de website vinden geïnteresseerden vier comfortklassen: "puur natuur", "voor kleine bergklimmers", "tijd voor twee" en "vrienden & co". Tot het aanbod van Almliesl horen originele almboerderijen, boshutten, jachthutten en moderne chalets, ideaal voor een avontuurlijke zomervakantie in de bergen. Nieuw deze zomer zijn o.a. de Jagahüttl in Hollersbach, Leitner Hochalm in Maria Alm en Wenger Farmhouse in Bad Hofgastein.

Voor ieder wat wils
Het aanbod van Almliesl varieert van kleine romantische berghutten tot grote niet minder authentieke groepsaccommodaties. Op de website vind je stokoude hutten met elektriciteit noch stromend water maar ook grondig gerenoveerde chalets en sfeervolle nieuw gebouwde accommodaties voorzien van alle moderne gemakken. De kracht van Almliesl is het persoonlijke advies door de boekingsmedewerkers die elke accommodatie persoonlijk kennen en die perfect kunnen inschatten wat bij elke boeker past.

Avontuur in de zomer
Tijdens een zomervakantie in een 'Almliesl' hut staat uiteraard zomersport centraal in de Oostenrijkse natuur. In de 'Almliesl' gebieden Europasportregion Zell am See / Kaprun, Wandercircus Saalbach-Hinterglemm / Leogang, Hochkönigs Bergreich Maria Alm, Urlaubsarena Wildkogel en de Kitzbüheler Alpen zijn vele zomeractiviteiten mogelijk. Lekker wandelen in de natuur, uitgebreide fietstochten maken of sportief aan de Nordic Walking. Ook zijn de sporten zwemmen, rafting en canyoning volop in trek in de zomer. Maar natuurlijk is het ook gewoon mogelijk om van de natuur en de stilte genieten! Bij Almliesl kan het allemaal.

De 'Almliesl Tip'
Om het uitkiezen van een passend accommodatie te vergemakkelijken is ieder accommodatie op de website gemarkeerd met diverse iconen, waaronder 'rustiek' en 'deluxe' om de meer primitieve en de meer comfortabele accommodaties aan te duiden. Ook zijn er iconen voor bijvoorbeeld 'sauna', 'lokale agrarische producten', 'nationaal park' en 'huisdieren welkom'. De segmentatie is verder doorgevoerd met de 'Almliesl Tip' die vier types accommodaties onderscheidt:


* Puur natuur (Natur pur): deze accommodaties bieden het echte' 'terug-naar-de-natuur'-gevoel waarbij je bijvoorbeeld je drinkwater uit een bron aftapt en kookt op een op hout gestookt fornuis;
* Voor kleine bergklimmers (Für kleine Berggeister): deze accommodaties zijn erg geschikt voor kinderen, omdat er bijvoorbeeld een speelplaats in de buurt is of een kinderboerderij;
* Tijd voor twee (Zeit zu zweit): dit is een selectie van kleine romantische hutten voor twee personen;
* Vrienden & Co (Freunde & Co): dit zijn grote panden die ruimte bieden aan 10 tot 40 personen.

Almliesl is een eigenzinnige verhuurder van een honderdtal authentieke romantische Oostenrijkse bergaccommodaties in alle comfortklassen in alle seizoenen. Originele Almhütten (almboerderijen) vormen het grootste deel van het aanbod. Almliesl heeft een partnership met het Oostenrijkse Staatsbosbeheer waardoor het exclusief een aantal prachtige originele Forsthütten (boshutten) kan verhuren. Ook oude jachthutten van particuliere eigenaars zijn in de brochure en op de website te vinden. Om mensen met hogere comfortwensen te bedienen biedt Almliesl ook een selectie van authentieke nieuw gebouwde accommodaties en grondig gerenoveerde chalets. De website www.almliesl.com biedt alle informatie over al deze unieke accommodaties, waaronder de actuele beschikbaarheid. Boeken kan alleen telefonisch. Almliesl is een initiatief van MTS (Marketing Tourismus Synergie GmbH) uit Maishofen.

Meer informatie is te vinden op www.almliesl.com en www.mts.co.at



Ingezonden persbericht