Ingezonden persbericht


Doordacht praten over seks met mensen met een verstandelijke beperking

De seksuele behoeftes van mensen met een verstandelijke beperking zijn lange tijd genegeerd of onderdrukt geworden. Of onbespreekbaar gehouden. Maar inmiddels zijn seksualiteit en intimiteit voor mensen met een verstandelijke beperking wel normale onderwerpen geworden. (Hoewel, ...)

Maar vaak rijzen er problemen. Ouders, begeleiders en hulpverleners vragen zich af: hoe doe je dat, met welke woorden, wat kun je wel en wat kun je niet bespreken, waarover begin je eerst te praten, wanneer, hoever kun je gaan, ...?

Seksuoloog Paulien van Doorn (Lunet-zorg, Eindhoven en de Kempen) en orthopedagoog-psycholoog Anja Janssen (eigen praktijk, 's-Hertogenbosch) hebben een methode - Praten over seks - ontwikkeld om er open, direct, concreet en uitgebreid over te praten. Ze zijn er beiden van overtuigd - en uit hun praktijk blijkt dit - dat er doordacht over praten op zijn twee belangrijke effecten heeft. Ten eerste, deze mensen worden gelukkiger in het leven. Ten tweede, veel ongewenst gedrag wordt voorkomen.

Zij vinden dan ook dat begeleiders, hulpverleners en ouders de plicht hebben dat te doen.

Meer info
Begeleidersboek
ISBN: 978-90-441-1940-4 | 145 pag. | 30,00


Bestellen:

Praten over seks / Begeleidersboek / druk 1
Praten over seks / Begeleidersboek / druk 1
Doorn, P. Van & A. Janssen


Werkmap
ISBN: 978-90-441-1971-8 | 127 pag. | 40,00


Bestellen:

Praten over sex / Werkmap / druk 1
Praten over sex / Werkmap / druk 1
Peter Doorn