Colo, vereniging kenniscentra beroepsonderwijs bedrijfsleven


Vooraankondiging Kom in het leerbedrijf

In 2007 is er enthousiast gereageerd op de actieweek 'Kom in het leerbedrijf'. Ook in 2008 wordt het evenement georganiseerd door de kenniscentra beroepsonderwijs bedrijfsleven (verenigd in Colo), NVS-NVL, VO-raad en Stichting Platforms vmbo. De looptijd van de actieweek wordt verlengd tot drie weken om scholen en bedrijven wat meer flexibiliteit te bieden. De actieperiode loopt van 3 tot en met 21 maart 2008.

Doel van de dag is om leerlingen uit het vmbo kennis te laten maken met het bedrijfsleven en tegelijkertijd het bedrijfsleven kennis te laten maken met eventueel toekomstige werknemers. De activiteiten tijdens Kom in het leerbedrijf zijn niet bedoeld als snuffelstages, maar als eerste kennismakingsbezoeken met bedrijven voor kleine groepen leerlingen onder begeleiding vanuit de school.

Gedurende de maand november kunnen aanvragen voor bedrijfsbezoeken ingediend worden met de keuze voor sector, bedrijfstak, datum en aantal leerlingen. Deze aanvragen worden verzameld en verdeeld onder de kenniscentra, die voor de scholen op zoek gaan naar bedrijven passend bij de vraag.

Aan het begin van het schooljaar 2007/2008 worden de scholen per brief verder geïnformeerd.

Door de kenniscentra worden gedurende het hele jaar diverse activiteiten georganiseerd op het gebied van loopbaanoriëntatie en ontwikkeling. Meer info treft u aan op de site
www.beroepsorientatie.nl onder het kopje beroepsorientatie- activiteiten.


© Colo 2002-2007. Gebruik van gegevens en teksten is met bronvermelding vrijelijk toegestaan. Commercieel gebruik van deze gegevens is niet toegestaan.