Gemeente Helmond


Deel Kanaaldijk ZW vanaf begin maart dicht

Vanaf 3 maart tot half mei 2008 zijn er noodzakelijke werkzaamheden aan de Kanaaldijk ZW bij het kruispunt Vossenbeemd/sluis 8.

Tijdens de werkperiode is de Kanaaldijk tussen de Rochadeweg en de nieuwe brug bij Suytkade voor doorgaand verkeer uit beide richtingen afgesloten. Verkeer wordt via gele borden omgeleid.

De volgende werkzaamheden worden uitgevoerd:

Vernieuwing wegdek, belijning en verlichting Kanaaldijk Z.W., tussen de bebouwde kom-grens en het in 2006 vernieuwde wegdek ter hoogte van Autobedrijf Keijzer.
Op het kruispunt met de Vossenbeemd wordt een nieuwe verkeersregelinstallatie geplaatst, die onderdeel is van het stadsbrede netwerksysteem van verkeerslichten. Het doel van dit netwerksysteem is om de doorstroming van het verkeer in de stad zo optimaal mogelijk te laten zijn.
Onderhoud aan de brug bij sluis 8. De brug krijgt zowel een nieuwe asfaltlaag als verflaag. Ook de besturing van de brug wordt vervangen.
De aansluiting van de in aanbouw zijnde Suytkadebrug wordt verder afgemaakt.
Bij slechte weersomstandigheden kan de planning vertraging oplopen.

Afsluiting en omleiding

De Kanaaldijk tussen de Rochadeweg en de toekomstige Suytkadebrug is in de werkperiode voor alle doorgaand verkeer afgesloten. Het kruispunt Kanaaldijk Z.W.-Vossenbeemd-Lungendonk is zelfs dicht voor alle verkeer. De parallelweg blijft open. Dit betekent dat de aangrenzende bedrijven vanaf de centrumzijde (Heeklaan/Engelseweg) bereikbaar blijven. De hoofdomleiding loopt via de A67 en de N279 (Wolfsputterbaan).

Verbetering infrastructuur

De gemeente werkt actief aan het verbeteren van de infrastructuur, mobiliteit en verkeersveiligheid in Helmond. Om Helmond bereikbaar en veilig te houden moeten er regelmatig wegwerkzaamheden uitgevoerd worden. Zonder deze werkzaamheden zou het wegdek op een gegeven moment niet meer begaanbaar zijn en zou het wegennet dichtslibben. De noodzakelijke werkzaamheden brengen helaas wel hinder met zich mee. De gemeente vraagt de weggebruikers om begrip hiervoor.De werkzaamheden maken onderdeel uit van het project Beter Bereikbaar Zuidoost-Brabant (BBZOB).