Binck NV

PERSBERICHT

Amsterdam, 3 maart 2008

RECORDRESULTAAT VOOR BINCKBANK IN 2007

· Nettowinst stijgt naar 32,2 miljoen in 2007 tegenover 24,0 miljoen in 2006 (+34%)

· Toevertrouwd vermogen (ex Alex) stijgt naar 3,7 miljard ultimo 2007 tegenover 2,7 miljard ultimo 2006 (inclusief Alex 8,2 miljard)
· Aantal transacties stijgt in 2007 naar 2,9 miljoen tegenover 2,1 miljoen in 2006 (inclusief Alex: 6,6 miljoen transacties)
· Slotdividend 0,15

· Sterke toename in rekeningen in de eerste twee maanden van 2008


* Het dividend 2007 is berekend over het nieuwe aantal aandelen ultimo 2007 (77.093.508). In 2007 werd reeds een interim dividend van 0,06 uitgekeerd op basis van 77.093.508 aandelen (of 0,14 op basis van 30.837.403 aandelen).

Thierry Schaap (Bestuursvoorzitter)
"Door onze dienstverlening voortdurend af stemmen op de wensen van onze klanten en doelgroep, blijven wij groei genereren. Dit heeft in 2007 geresulteerd in een forse toename van het aantal rekeninghouders, het aantal transacties dat zij verrichten en het toevertrouwde vermogen, met een record nettowinst als resultaat.

Het onrustige beursklimaat in verband met de subprime crisis in de tweede helft van 2007, heeft geen negatieve gevolgen gehad voor onze groei en ons resultaat. Wij zijn daarnaast buitengewoon verheugd over de voorspoedige ontwikkelingen op de Belgische markt en het soepele verloop van de aankoop en de start van de integratie van Alex. Ondanks de grillige marktomstandigheden in 2008 heeft de groei bij BinckBank zich de Pagina 1 van 18

eerste twee maanden van dit jaar doorgezet. Wij zijn en blijven daarom positief over de verdere ontwikkeling en groei van BinckBank."

De overname van Alex Beleggersbank heeft plaatsgevonden ultimo 2007, waardoor de activa en passiva van Alex Beleggersbank wel worden geconsolideerd in de balans 2007 van BinckBank maar er geen financieel resultaat van Alex Beleggersbank over 2007 in de resultatenrekening van BinckBank wordt opgenomen.

Toelichting op de resultaten
Het jaar 2007 was een recordjaar in termen van groei en behaalde resultaten op het gebied van nettowinst, rekeninghouders, toevertrouwd vermogen en uitgevoerde transacties. De beweeglijke markten hebben bijgedragen aan de hoge handelsactiviteit van onze bestaande en nieuwe rekeninghouders; hoewel de AEX index aan het einde van het beursjaar 2007 slechts fractioneel hoger noteerde, kenmerkte de markt zich gedurende het jaar door beweeglijkheid.

In 2007 werd het productaanbod verbreed met BPO dienstverlening en werd veel werk verricht voor de daadwerkelijke introductie van deze dienstverlening. Daarnaast werd het bestaande technologische platform (website) verbeterd door een herprogrammering naar een nieuwere programmeertaal. Ook werden stappen gezet om de Trading activiteiten te verzelfstandigen. Door de verzelfstandiging van deze activiteiten kan verdere geconcentreerde aandacht worden geschonken aan de groei van de kernactiviteiten Retail en Professional Services.

De groei van de Belgische activiteiten heeft in 2007 geleid tot een winstgevend onderdeel in slechts anderhalf jaar. Hoewel de voorbereidingen voor de start van de Franse activiteiten in vergevorderd stadium verkeerden, moest de introductie worden uitgesteld tot medio 2008 in verband met de werkzaamheden die voortvloeien uit de overname van Alex.

Op 30 oktober 2007 is BinckBank met de Rabobank overeengekomen alle activa en passiva van Alex over te nemen voor een bedrag in contanten ter hoogte van circa 387 miljoen. De overname werd grotendeels gefinancierd met de uitgifte van 46.256.105 nieuwe aandelen door middel van een claimemissie. Het overige gedeelte werd gefinancierd met beschikbare liquide middelen. Het aantal uitstaande gewone aandelen ultimo 2007 steeg als gevolg van de uitgifte van de nieuwe aandelen naar 77.093.508 ten opzichte van 30.837.403 ultimo 2006. De overname van Alex aan het einde van het jaar heeft tot een verbreding van het productaanbod geleid, dat initieel pas op de langere termijn tot de mogelijkheden zou behoren. Zo heeft de onderneming een belangrijke stap genomen in haar ontwikkeling tot een Europese full-service online bank voor beleggers. Op 31 december 2007 werd de overname officieel afgerond.

In 2007 werd de organisatie ingericht op en aangepast aan nieuwe Bazel II en MiFID (Markets in Financial Instruments Directive) regelgeving. Zo startte de onderneming in 2007 met de ontwikkeling en implementatie van een op Bazel II afgestemd kapitaalsbeleid, dat vanaf 1 januari 2008 in werking is getreden. Hoewel Bazel II enerzijds een extra vermogensbeslag vraagt voor het operationele risico, resulteert de introductie anderzijds in een verbetering van de risico gewogen activa. Per saldo heeft Bazel II een positief effect op de kapitaalratio's van BinckBank.

BinckBank ondervindt in haar uitzettingenbeleid (beleggingsportefeuille) geen hinder van de onrust op de financiële markten als gevolg van de subprime crisis. De onderneming hanteert een laag risico uitzettingenbeleid waarbij de toevertrouwde gelden slechts worden uitgezet in (staats)obligaties en bij banken op basis van korte looptijden (call geld) met een minimale rating van AA- volgens Standard & Poor's.

Pagina 2 van 18

De groei van de organisatie en de overname van Alex hebben het bestuur en Raad van Commissarissen doen besluiten om het bestuur te versterken met Evert Kooistra in de functie van Chief Financial Officer. De heer Kooistra zal tijdens de komende algemene vergadering van aandeelhouders ter benoeming worden voorgedragen. Zijn verantwoordelijkheden omvatten Finance, Risicomanagement en HRM. Deze taken vielen tot nog toe onder de verantwoordelijkheid van bestuursvoorzitter Thierry Schaap. Daarnaast heeft mede oprichter Kalo Bagijn besloten, na een lange staat van dienst bij de onderneming, terug te treden als bestuurder van BinckBank. De heer Bagijn wil een nieuwe wending aan zijn loopbaan geven. Nu de overname van Alex een feit is en de eerste fase van de integratie is afgerond acht hij het een goed moment om zijn taken over te dragen aan Nick Bortot. De heer Bortot heeft een lange staat van dienst bij BinckBank. Sinds de oprichting in 2000 was hij achtereenvolgens werkzaam als hoofd particuliere relaties, directeur Marketing & Sales en als algemeen directeur van het succesvolle BinckBank België. Tijdens de komende jaarlijkse algemene vergadering zal de heer Bortot worden voorgedragen aan de aandeelhouders ter benoeming tot statutair bestuurder voor een periode van vier jaar, onder voorbehoud van goedkeuring door relevante toezichthouders. Daarna zal het bestuur van BinckBank gaan bestaan uit de heren Schaap, Aartsen, Kooistra en Bortot. De heer Bagijn heeft zich bereid getoond als adviseur aan de onderneming verbonden te blijven. Tijdens de komende jaarlijkse algemene vergadering zal aan de aandeelhouders worden voorgesteld het arbeidscontract van de heer Schaap met twee jaar te verlengen.

Door de overname van Alex is het aantal medewerkers ultimo 2007 sterk gestegen naar 481 medewerkers ten opzichte van 197 medewerkers ultimo 2006 exclusief Alex. Het gemiddelde aantal medewerkers over het boekjaar 2007 bedroeg 303 exclusief Alex (2006: 169).

Conform het dividendbeleid van de onderneming, wordt tijdens de algemene vergadering van aandeelhouders op 6 mei 2008 voorgesteld om een slotdividend van 0,15 in contanten uit te keren. Na goedkeuring van de vergadering ontvangen houders van BinckBank N.V. aandelen het dividend ­ onder aftrek van 15% dividendbelasting ­ op maandag 12 mei. Vanaf 8 mei aanstaande zullen de aandelen BinckBank N.V. ex- dividend noteren.

De overname van Alex Beleggersbank heeft plaatsgevonden ultimo 2007, waardoor de activa en passiva van Alex Beleggersbank wel worden geconsolideerd in de balans 2007 van BinckBank maar er geen financieel resultaat van Alex Beleggersbank over 2007 In de resultatenrekening van BinckBank wordt opgenomen.

Resultaten 2007 versus 2006
In 2007 behaalde BinckBank recordresultaten op het gebied van groei van nettowinst, rekeninghouders, toevertrouwd vermogen en uitgevoerde transacties. Deze groei heeft geleid tot een record nettowinst van 32,2 miljoen ten opzichte van 24,0 miljoen in 2006 (+33,9%). Ook dochteronderneming Syntel heeft een beter dan verwachtte positieve bijdrage geleverd aan het resultaat.

Deze positieve ontwikkelingen hebben bijgedragen aan een zeer forse groei van de baten met 48,2% naar 69,7 miljoen ten opzichte van 47,0 miljoen in 2006. In 2007 is een bedrag ter hoogte van 4,3 miljoen ten gunste van het resultaat toegevoegd aan de actieve belastinglatentie uit hoofde van de aanwezige fiscale verliescompensatie van BinckBank België N.V. en de wijzigingen in de toekomstige winstverwachting voor Binck België N.V. De totale lasten stegen naar 34,4 miljoen ten opzichte van 18,9 miljoen in 2006 (+82,1%). In de lasten over 2007 is een bedrag ter hoogte van circa 0,9 miljoen verantwoord als reeds gemaakte integratiekosten en circa 0,8 miljoen ten behoeve van de opzet van de Franse activiteiten. De cost/income ratio steeg naar 49% ten opzichte van 40% 2006. De hogere cost/income ratio wordt voornamelijk veroorzaakt door de consolidatie van Syntel en de groei van de Belgische activiteiten. In 2007 is Pagina 3 van 18

geïnvesteerd in de beschikbaarheid en schaalbaarheid van de systemen. De investeringen in materiële vaste activa en gekochte software in 2007 bedroegen 4,3 miljoen ten opzichte van 2,7 miljoen in 2006.

De overname van Alex werd gerealiseerd door middel van een activa/passiva transactie die op 31 december 2007 werd afgerond. Als gevolg hiervan werden de activa en passiva van Alex toegevoegd aan de BinckBank balans per 31 december 2007. Hierdoor steeg het aantal rekeningen bij BinckBank naar 214.000 inclusief de Alex rekeninghouders per 31 december 2007. De gezamenlijke Alex en BinckBank klanten genereerden 6,6 miljoen transacties in 2007.
Het totale aantal BinckBank rekeninghouders (exclusief Alex) steeg met 47,7% naar 79.900 aan het einde van 2007 ten opzichte van 54.100 in 2006. Deze klanten verrichten 2,9 miljoen transacties ten opzichte van 2,1 miljoen transacties in 2006 (+38%).

Inclusief het vermogen van de Alex rekeninghouders steeg het totale toevertrouwde vermogen (in geld en effecten) in 2007 naar 8,2 miljard. Het toevertrouwde vermogen van de BinckBank rekeninghouders exclusief Alex ultimo 2007 bedroeg 3,7 miljard ten opzichte van 2,7 miljard in 2006 (+37,0%). Onder andere als gevolg van de stijging in het toevertrouwde vermogen van de BinckBank rekeninghouders steeg de rentemarge in 2007 naar 17,9 miljoen ten opzichte van 10,4 miljoen in 2006 (+72,1%).

De claimemissie die aan het einde van het jaar heeft plaatsgevonden ten behoeve van de financiering van de aankoop van Alex, heeft weliswaar geleid tot een hoog eigen vermogen, maar heeft tevens geresulteerd in een verlaging van de solvabiliteitsratio naar 8% onder Bazel I en circa 12% onder Bazel II (ultimo 2006: 25% onder Bazel I). Deze afname houdt verband met het feit dat ter bepaling van de solvabiliteitsratio, de waarde van de immateriële vaste activa en de goodwill die is betaald voor Alex in mindering moet worden gebracht op het eigen vermogen van BinckBank.


* Genormaliseerd voor de eenmalige bijzondere posten in verband met de integratie, de belastinglatentie en de rente op de claimemissie bedraagt het netto resultaat 27,9 miljoen ( 0,91 per aandeel).
Pagina 4 van 18

Vierde kwartaal versus derde kwartaal 2007 en 2006


* De lasten in het vierde kwartaal 2007 bevatten integratiekosten ter hoogte van 0,9 miljoen en een bijzondere waardevermindering ter hoogte van 1,1 miljoen op vorderingen in rekening- courant (effectenkrediet).

Retail; online brokerage voor particuliere beleggers


· Aanhoudend explosieve groei ondanks toegenomen concurrentie
· Beste internetbroker van Nederland volgens meerdere onafhankelijke onderzoeken

· BinckBank in België winstgevend

· Verbreding productaanbod door overname Alex

De business unit Retail levert online beleggingsdiensten aan zelfstandige particuliere beleggers in Nederland en België.

In de laatste jaren hebben een aantal nieuwe (buitenlandse) aanbieders van online beleggingsdiensten hun intrede gedaan in Nederland. Daarnaast zijn ook Nederlandse grootbanken actiever geworden met het aanbieden van online beleggingsdiensten. Getuige de blijvend forse groei van het aantal rekeninghouders kiezen particuliere online beleggers echter onveranderd voor de diensten van BinckBank; in 2007 opende BinckBank 25.800 nieuwe rekeningen, een recordaantal in het bestaan van BinckBank.

Uit jaarlijks onderzoek dat BinckBank laat uitvoeren door TNS NIPO blijkt dat de geholpen naamsbekendheid van BinckBank wederom is gestegen naar 83% in januari 2008. De klanttevredenheid van BinckBank is met een 8,2 hoog1. Uit een enquête2 die jaarlijks wordt gehouden onder alle BinckBank Retail klanten blijkt dat 95% van onze klanten tevreden tot zeer tevreden is. Om de klanttevredenheid te monitoren past BinckBank ­ naast de jaarlijkse klantenenquête ­ ook de net promoter score toe. Deze liet in 2007 een hoog resultaat zien, waaruit geconcludeerd kan worden dat een hoog percentage van de klanten de BinckBank diensten zou aanbevelen aan een vriend of collega. In 2007 behaalde BinckBank opnieuw de hoogste scoren in onafhankelijke toonaangevende onderzoeken zoals het Nederlandse Brokeronderzoek van Beursbulletin, Beurs.nl en Netprofiler3. Opvallend aan het Netprofiler onderzoek is het feit dat bijna 30% van de online beleggers aangeeft te willen veranderen van aanbieder. Daarvan overweegt 45% om een overstap naar BinckBank te maken.


1 TNS NIPO, januari 2008

2 BinckBank klantenenquête, januari 2008

3 Beursbulletin.nl, beurs.nl, NetProfiler 2008 Pagina 5 van 18

De labels Alex en Binck zijn na de overname onveranderd voortgezet. Hiervoor is gekozen omdat de klantprofielen van de beide labels afwijken. Zodoende kan BinckBank passende dienstverlening bieden voor elke soort belegger. Met het Binck label richt BinckBank zich op actieve zelfstandige particuliere beleggers met BinckCompleet, een gratis beleggingssite met informatie, tools en realtime streaming koersen. Met het label Alex richt BinckBank zich op de meer vermogende beleggers met een daarop aangepast dienstenaanbod. Naast de online beleggingsdiensten Alex Pro en Alex Advanced voor zelfstandige beleggers, biedt Alex ook een digitaal individueel beleggingsadviesproduct (Alex Assist), een online vermogensbeheerdienst en een internetspaarrekening. Daarnaast leidt Alex beleggers van alle niveaus op aan de Alex Academy.

Sneller dan verwacht, heeft BinckBank in België in 2007 een break-even niveau bereikt. BinckBank in België is vanaf de start in 2006 hard gegroeid in rekeninghouders, toevertrouwd vermogen en transacties en is inmiddels de op één na grootste aanbieder van online beleggingsdiensten in België. Het succes in België is de drijfveer achter de beslissing om tevens activiteiten in Frankrijk te starten. De introductie van de Franse activiteiten zal naar verwachting medio 2008 plaatsvinden.

Resultaten 2007 versus 2006

De groei van het aantal rekeninghouders en het aantal transacties dat zij genereren heeft geleid tot een resultaat voor belastingen van 30,6 miljoen ten opzichte van 25,4 miljoen in 2006 (+20,6%). De totale baten stegen naar 54,4 miljoen ten opzichte van 39,3 miljoen in 2006 (+38,5%). De lasten stegen naar 23,8 miljoen in 2006 ten opzichte van 13,9 miljoen in 2006 (+71,1%). De lasten bevatten een uitgave ter hoogte van circa 1,7 miljoen bestaande uit integratiekosten ter hoogte van 0,9 miljoen en opzetkosten voor de Franse activiteiten ter hoogte van 0,8 miljoen.

Exclusief het toevertrouwde vermogen van de Alex rekeninghouders steeg het toevertrouwde vermogen in de business unit retail in 2007 naar 2,4 miljard ten opzichte van 1,9 miljard in 2006 (+26,3%). Inclusief de Alex rekeninghouders bedroeg het toevertrouwd vermogen aan het einde van 2007 6,9 miljard. In 2007 bedroeg de rentemarge 15,7 miljoen ten opzichte van 9,0 miljoen in 2006, een stijging van 74,4%.

Het totaal aantal BinckBank Retail rekeninghouders groeide naar 72.500 ten opzichte van 48.700 aan het einde van 2006 (+48.9%). Gezamenlijk genereerden deze klanten 2,6 miljoen transacties ten opzichte van 1,9 miljoen in 2006 (+39,7%). BinckBank in België had ultimo 2007 13.500 rekeninghouders (2006: 5.200) die gezamenlijk 330.000 transacties genereerden (2006:78.200). Het toevertrouwde vermogen in België bedroeg ultimo 2006 428 miljoen (2006: 141 miljoen).

Pagina 6 van 18

Het totaal aantal BinckBank en Alex rekeninghouders in de business unit Retail bedroeg 207.000 aan het einde van 2007. Tezamen voerden deze klanten 6.3 miljoen transacties uit in 2007.

Vierde kwartaal versus derde kwartaal 2007 en 2006


* De lasten in het vierde kwartaal 2007 bevatten integratiekosten ter hoogte van 0,9 miljoen en een bijzondere waardevermindering ter hoogte van 1,1 miljoen op vorderingen in rekening- courant (effectenkrediet).

Professional Services; dienstverlening aan professionele partijen
· Explosieve groei van het resultaat

· Succesvolle introductie BPO services bij Friesland Bank
· Beter dan verwachtte winstbijdrage Syntel

Professional Services biedt bancaire diensten, de uitvoering van effectenorders en draagt zorg voor gehele effectenadministratie voor vermogensbeheerders en banken. Deze dienstverlening wordt op volledige geautomatiseerde wijze en online verzorgd.

De klanten van de business unit Professional Services kunnen worden opgesplitst in vermogensbeheerders met hun achterliggende beleggende rekeninghouders en banken (software en/of BPO). Professional Services biedt ook diensten aan Belgische vermogensbeheerders vanuit BinckBank in België.

De dienstverlening aan vermogensbeheerders is in 2007 fors gegroeid. Deze groei was het gevolg van de toename van het aantal vermogensbeheerklanten en hun achterliggende beleggende rekeninghouders. De BPO dienstverlening aan banken is in januari 2008 officieel van start gegaan met de implementatie bij Friesland Bank. Dat houdt in dat BinckBank de volledige effectenadministratie van Friesland Bank ten behoeve van haar retail klanten heeft overgenomen en afwikkelt via de multibancaire web-based omgeving van BinckBank. Het ontwikkel- en implementatieproces is naar tevredenheid verlopen. De goede ontvangst en positieve voortgang van dit project, is aanleiding voor de business unit Professional Services om een actief sales traject te starten voor de BinckBank BPO dienstverlening.

Syntel heeft in 2007 boven verwachting positief bijgedragen aan het resultaat van BinckBank.

Pagina 7 van 18

Resultaten 2007 versus 2006

Professional Services genereerde een resultaat voor belastingen van 4,7 miljoen ten opzichte van 2,8 miljoen in 2006 (+68,1%). De totale baten stegen naar 15,3 miljoen ten opzichte 7,8 miljoen in 2006 (+96,6%). De lasten stegen naar 10,6 miljoen ten opzichte van 5,0 miljoen in 2006 (+112,7%).

Het toevertrouwd vermogen (in geld en effecten) steeg in 2007 naar 1,3 miljard ten opzichte van 0,8 miljard in 2006 (+62,5%). In 2007 bedroeg de rentemarge 2,3 miljoen ten opzichte van 1,3 miljoen in 2006 (+76,9%). Het totaal aantal particuliere beleggers dat via vermogensbeheerders bij BinckBank belegt, groeide naar 7.400 ten opzichte van 5.400 ultimo 2006 (+37,0%). Gezamenlijk genereerden deze klanten 264.700 transacties ten opzichte van 222.000 in 2006 (+19,2%).

Professional Services heeft in België heeft inmiddels 17 vermogensbeheerklanten met circa 100 achterliggende particuliere beleggende rekeninghouders. Deze rekeninghouders brachten 24,3 miljoen aan toevertrouwd vermogen onder bij BinckBank in België en genereerden 2.100 transacties.

Vierde kwartaal versus derde kwartaal 2007 en 2006

Resultaat op beëindigde bedrijfsactiviteiten


· Obligatiehandelsactiviteiten per 1 oktober verzelfstandigd
· Gesprekken over management buy-out aandelenhandelsactiviteiten gaande

Op 1 oktober 2007 werd de management buy-out van de obligatiehandelsactiviteiten van de business unit Trading afgerond. Per 1 oktober 2007 zijn deze activiteiten in zelfstandige vorm voortgezet in de nieuw opgerichte vennootschap Florint B.V. Deze vennootschap verkreeg in oktober 2007 een vergunning van de Autoriteit Financiële Markten. BinckBank heeft een 35% belang genomen in Florint B.V. en heeft een aantal uitvoerende treasury taken uitbesteed aan deze vennootschap.

Pagina 8 van 18

Daarnaast werden voorbereidingen getroffen om ook de aandelenhandelsactiviteiten te verzelfstandigen. Inmiddels vinden gesprekken plaats over de verzelfstandiging van de aandelenhandelsactiviteiten door middel van een management buy-out.

In navolging van IFRS richtlijnen worden de resultaten van de voormalige business unit Trading verantwoord onder `resultaat uit beëindigde bedrijfsactiviteiten'. Deze activiteiten dragen bij aan het resultaat van BinckBank tot op het moment van verzelfstandiging.

De verzelfstandiging van de obligatiehandelsactiviteiten heeft een verlaging van het kapitaalsbeslag van deze activiteiten naar 5 miljoen tot gevolg gehad. Daarnaast heeft de beoogde verzelfstandiging van de trading activiteiten een verdere focus op de kernactiviteit ­ het aanbieden van online beleggingsdiensten ­ tot gevolg. Door de verzelfstandiging wordt het risicoprofiel van de onderneming bovendien verder teruggebracht.

Het resultaat op beëindigde bedrijfsactiviteiten na belasting in 2007 bedroeg 1,6 miljoen ten opzichte van 0,8 miljoen in 2006.

Recente ontwikkelingen
Op 2 januari 2008 is direct begonnen met de werkzaamheden met betrekking tot de integratie van Binck en Alex. De integratiewerkzaamheden lopen goed op schema. Op basis van de vooraf vastgestelde organisatiestructuur werden afdelingen samengevoegd en voorbereid op een verhuizing. Vanaf 1 februari is de nieuwe organisatiestructuur officieel van kracht. De integratie heeft niet geleid tot gedwongen ontslagen. Het BinckBank beleid is er op gericht om alle medewerkers van beide organisaties te behouden om de integratie te managen en de toekomstige groei te ondersteunen.

Van de eerder bekend gemaakte jaarlijkse synergie- en operationele voordelen van circa 18 tot 20 miljoen (voor belasting) in verband met de overname van Alex, is direct in het begin van 2008 het voordeel dat behaald kan worden op de gelduitzettingen reeds in gang gezet. Verder zijn in dit kader maatregelen genomen om de kosten voor externe krachten terug te brengen. De kosten voor marketing zullen naar verwachting in de komende maanden kunnen worden teruggebracht.

Omdat de overname heeft geleid tot een enorme stijging van het eigen vermogen van BinckBank is besloten tot een aanpassing van het dividendbeleid. Voorheen werd een ondergrens gehanteerd van een totale nettojaarwinst van 5% van het eigen vermogen. Besloten is om de ondergrens van 5% te laten vervallen.

Ondanks de grillige marktomstandigheden in de eerste maanden van 2008 heeft de groei van BinckBank zich in lijn met vorig jaar voortgezet. In de eerste twee maanden van 2008 hebben 7.500 beleggers een nieuwe rekening geopend bij BinckBank. Daarnaast zijn er 1.750 spaarrekeningen geopend.

Vooruitzichten

De kernactiviteiten in de business units Retail en Professional Services hebben in 2007 wederom een recordwinst gegenereerd, zowel in Nederland als in België. BinckBank stimuleert deze groei door uitstekende dienstverlening en scherpe marketingcampagnes. Daarnaast heeft het volatiele beursklimaat bijgedragen aan het hoge transactievolume. Deze goede ontwikkelingen sterken ons in onze positieve verwachtingen voor de toekomst. Het sentiment op wereldwijde financiële markten kan echter invloed hebben op onze resultaten.

Conform de solvabiliteitseisen van DNB werd het grootste deel van de acquisitiesom voor Alex gefinancierd met eigen vermogen. Als gevolg van de amortisatie van de immateriële vaste activa en de verwachte winstinhoudingen, zal de BIS ratio van BinckBank de Pagina 9 van 18

komende jaren naar verwachting aanzienlijk verbeteren. BinckBank streeft een strikt kapitaalbeheer na, dat naar verwachting zal resulteren in een BIS ratio tussen de 12% en 20% op basis van Bazel II richtlijnen. Wanneer de bovenkant van de bandbreedte wordt benaderd dan wel overschreden, streeft BinckBank naar een uitkering van het overtollige kapitaal aan de aandeelhouders in de vorm van inkoop van eigen aandelen of de uitkering van extra dividend. Het huidige dividendbeleid bepaalt dat jaarlijks 50% van de nettowinst wordt uitgekeerd in de vorm van dividend. Dit streven blijft gehandhaafd, echter uitgaande van de voor de afschrijving van de immateriële vaste activa en het belastingaspect voortvloeiende uit de overname gecorrigeerde nettowinst.

Als gevolg van de acquisitie zullen de toekomstige resultaten van BinckBank de amortisatie van de immateriële vaste activa bevatten. Deze afschrijvingen zullen het netto resultaat weliswaar negatief beïnvloeden, maar hebben geen effect op de operationele kasstromen en de kaspositie. Verder heeft BinckBank de komende tien jaar een positief effect van een extra belastingbesparing voortvloeiend uit de overname. Om beleggers een beter inzicht te geven in de ontwikkeling van de winstgevendheid van BinckBank zal vanaf 2008 een voor deze twee posten gecorrigeerde nettowinst worden gerapporteerd.

De samenvoeging van de activiteiten van BinckBank en Alex zullen naar verwachting worden afgerond in 2010. Vanaf dat moment ontstaan aanzienlijke synergie- en operationele voordelen ter hoogte van ongeveer 18 tot 20 miljoen (vóór belasting) per jaar. Deze voordelen zullen naar verwachting voor het grootste gedeelte worden gerealiseerd in de laatste twee jaren van de samenvoeging. De combinatie van een groter en meer gediversifieerd klantenbestand en aanzienlijke synergie- en operationele voordelen zal naar verwachting leiden tot een groei van de gecorrigeerde winst per aandeel vanaf 2008. De eenmalige integratiekosten voor de overname zullen naar verwachting 5 miljoen bedragen en grotendeels in 2008 worden genomen.

Financiële informatie over 2007 met betrekking tot de combinatie wordt uiteengezet in de proforma resultaten 2007 in Bijlage IV bij dit persbericht.

BinckBank's strategie om haar dienstverlening internationaal uit te rollen in de komende jaren blijft gehandhaafd. De door BinckBank in het verleden gepubliceerde marktomvang van door Nederlandse zelfstandige particuliere beleggers uitgevoerde transacties was gedeeltelijk gebaseerd op summiere publicaties van een enkele grootbank, maar grotendeels op basis van eigen schattingen. Deze schatting kwam tot stand in verband met het ontbreken van betrouwbare gegevens omtrent het particuliere transactievolume in Nederland. Het BinckBank bestuur voelt zich niet langer comfortabel met het vaststellen van een target op een uitgangspunt met hoge schattingswaarde. Toekomstige targets zullen daarom worden vastgesteld op basis van het aantal rekeningen en het toevertrouwde vermogen. Zo wordt in de komende jaren gestreefd naar een toevertrouwd vermogen ter hoogte van 10 miljard in Nederland en 200.000 Nederlandse zelfstandig opererende rekeninghouders. Bovendien wil BinckBank in datzelfde tijdsbestek groeien naar 20.000 advies- en vermogensbeheerrekeningen en 45.000 spaarrekeningen in Nederland in de komende jaren. In België is de doelstelling voor de komende jaren opwaarts bijgesteld naar het behalen van 40.000 rekeningen.

De Franse activiteiten zullen naar verwachting medio 2008 van start gaan. BinckBank streeft ernaar om op de kortst mogelijke termijn een breakeven niveau te bereiken voor de Franse activiteiten. In navolging daarop zullen nadere doelstellingen worden vastgesteld voor de Franse markt. De opstartkosten en marketinguitgaven voor de introductie van BinckBank in Frankrijk in 2008 zullen naar verwachting 3 miljoen bedragen. In de daaropvolgende jaren zullen de marketinguitgaven ca. 2 miljoen per jaar bedragen. Al naar gelang het succes van BinckBank in Frankrijk, zal verdere internationale uitbreiding worden overwogen.

Pagina 10 van 18

Professional Services streeft naar een marktleiderschap op het gebied van dienstverlening aan vermogensbeheerders op de langere termijn. Daarnaast wil Professional Services zich ontwikkelen tot een erkende leverancier van BPO- dienstverlening op de langere termijn. Naar verwachting zal Syntel ook in 2008 een positieve bijdrage leveren aan het resultaat.

BinckBank heeft goede verwachtingen van opkomende alternatieve marktplaatsen in het kader van de nieuwe Europese richtlijn MiFID. In het kader van MiFID is in 2007 een aantal Multi Trading Facilities (MTF) tot stand gekomen die naar onze mening een goed en goedkoper alternatief kunnen bieden voor bestaande beurzen. In het kader van een in 2007 vastgesteld `best execution' beleid, is BinckBank voornemens om een deel van haar orders via deze alternatieve platforms af te gaan wikkelen, wat naar verwachting zal leiden tot betere prijzen en lagere kosten voor het afwikkelen van orders.

In de komende jaren verwacht BinckBank de efficiency te kunnen verbeteren en de groei te kunnen ondersteunen met slechts een beperkte groei van het aantal werknemers. Deze beperkte personeelstoename houdt verband met de overname van Alex die ervoor heeft gezorgd dat er voldoende arbeidscapaciteit is om de groei in de komende jaren te ondersteunen.

BinckBank staat bekend om haar buitengewone dienstverlening aan haar klanten en de hoge kwaliteit van haar producten. De onderneming streeft ernaar om deze kwaliteit blijvend te garanderen en verwacht daarvoor in 2008 investeringen in bedrijfsmiddelen te zullen doen ter hoogte van ca. 10 miljoen. Gezien de sterke financiële positie van de onderneming zal BinckBank hiervoor geen beroep doen op de kapitaalmarkt.

Mededeling voor beleggers
Op 3 maart 2008 om 14.00 uur vindt een conference call plaats met analisten. Deze conference call kan via de website van de onderneming (www.binck.com) worden gevolgd.

BinckBank N.V.
BinckBank is een online bank voor beleggers. Wij bieden onze klanten snelle en goedkope toegang tot alle belangrijke financiële markten ter wereld, online advies en vermogensbeheerdiensten, online sparen, accurate administratieve verwerking van effecten en geldtransacties en zeer uitgebreide marktinformatie.
BinckBank is een beursgenoteerde onafhankelijk online bank die genoteerd is op Euronext Amsterdam by NYSE Euronext. BinckBank heeft vestigingen in Nederland, België en is voornemens om medio 2008 ook in Frankrijk te beginnen. BinckBank heeft ca. 500 medewerkers in dienst. De activiteiten van BinckBank vinden plaats in twee business units, Retail en Professional Services. BinckBank werd opgericht in 2000 en heeft thans meer dan 200.000 rekeninghouders. Op 31 december 2007 heeft BinckBank de overname van Alex afgerond. Deze overname heeft geleid tot de vorming van de grootste, onafhankelijke Nederlandse online broker met een top-5 positie in Europa.
Belangrijke data 2008*:

- Conference Call analisten jaarcijfers 2007 : 3 maart, 14.00 uur
- Publicatie jaarverslag 2007 : 16 april
- Publicatie eerste kwartaalresultaten 2008 : 6 mei
- Algemene Vergadering Aandeelhouders : 6 mei
- Ex-dividend : 8 mei
- Record-date : 9 mei
- Betaling dividend : 12 mei
- Publicatie eerste halfjaarcijfers 2008 : 25 juli
- Publicatie derde kwartaalcijfers 2008 : 24 oktober
* Data onder voorbehoud
Pagina 11 van 18

Persvoorlichting:
Jonneke van Staveren
Hoofd PR/IR
Telefoon: 020 ­ 522 0372 / 06 531 71 114
jvanstaveren@binck.nl

BinckBank N.V.
Vijzelstraat 20
1017 HK Amsterdam
www.binck.com

Bijlagen:
I Geconsolideerde balans (unaudited)
II Geconsolideerde winst- en verliesrekening (unaudited) III Resultaat per business unit (unaudited)
IV Proforma resultaten Alex en Binck (unaudited) V Kasstroomovericht (unaudited)
VI Mutatie overzicht Eigen Vermogen (unaudited)

Pagina 12 van 18

Bijlage I: geconsolideerde balans (unaudited)

Pagina 13 van 18

Bijlage II: geconsolideerde winst en verliesrekening

Pagina 14 van 18

Bijlage III: resultaat per business unit (unaudited)

Pagina 15 van 18

Bijlage IV: proforma resultaten Alex en Binck (unaudited)

Pagina 16 van 18

Bijlage V Kasstroomovericht (unaudited)

Pagina 17 van 18

VI Mutatie overzicht Eigen Vermogen (unaudited)

Pagina 18 van 18