Gemeente Woerden

Wethouder Marjan Haak loopt stage bij inloophuishuis 'Leven met Kanker'

03 mrt 2008

"Eigenlijk zou u ook stage bij ons moeten komen lopen." Met die boodschap benaderde Anja Ruiten onlangs wethouder Marjan Haak. Anja is coördinator en initiatiefnemer van Inloophuis 'Leven met Kanker'. En dat liet Marjan Haak zich geen twee keer zeggen. "Veel waardering voor de vrijwilligers!"
Marjan Haak:

"Ik was al eens in het inloophuis 'Leven met Kanker' geweest. In december was de opening, die heb ik samen met burgemeester Hans Schmidt bijgewoond. De Stichting werkt al langere tijd. Maar sinds kort dus een eigen plek; enorm belangrijk. Mensen die met kanker te maken hebben kunnen er meedoen aan activiteiten, maar ook zomaar binnen lopen voor een praatje of een kop koffie."

Smaakvol
"Het huis aan de Wilhelminaweg is helemaal door vrijwilligers en met behulp van giften opgeknapt. Het ziet er smaakvol en aantrekkelijk uit. De tuin nodigt uit om zo gauw de zon wat warmte geeft er gezellig te gaan zitten."

Goed idee
"Een paar weken geleden kreeg ik een mailtje van Anja Ruiten, coördinator en initiatiefnemer van het Inloophuis. Ze had in de krant gelezen dat ik met stages bezig ben. Het leek haar een goed idee als ik ook eens bij hen zou komen kijken."

Talenten
"Op de afgesproken middag was een cursus voor nieuwe vrijwilligers gepland. Zeven dames leerden van alles over het functioneren van de mens. De cursusleidster liet zien welke talenten en eigenschappen mensen hebben. Je kan dan wel vrijwilliger zijn, maar je functioneren in het Inloophuis is niet vrijblijvend. Daarom is zelfkennis en kennis van de ander onontbeerlijk. Er zijn nu al zo'n vijfentwintig vrijwilligers aan het Inloophuis verbonden. Maar er is nog behoefte aan meer mensen."

Waardering
"Ik heb een heel nuttige middag gehad. Vrijwilligerswerk is inderdaad niet vrijblijvend. Inhoudelijke ondersteuning versterkt de vrijwilliger en drukt waardering uit voor het werk dat gedaan wordt. Wanneer wij als gemeente een bijdrage willen leveren aan al het vrijwilligerswerk dat in Woerden gedaan wordt, zal hierop de nadruk moeten liggen."

Andere stages van Marjan Haak:

* stage bij De Sluis: 'Wat zijn deze mensen trots op hun werk!'
* als begeleider mee met de PlusBus voor ouderen: 'Contact is zó belangrijk!'

* als ouderenadviseur: 'ik stond versteld van de lastige administratie'

* bij inloophuis 't Centrum: 'Wat een kracht hebben deze mensen!'

Gemeente Woerden | Blekerijlaan 14 | Postbus 45 | 3440 AA Woerden | tel. (0348) 428 911 | stadhuis@woerden.nl |