ABP


ABP introduceert APG

Vanaf 1 maart 2008 heeft Stichting Pensioenfonds ABP een zelfstandige uitvoeringsorganisatie. Deze organisatie, APG Algemene Pensioen Groep NV (APG), voert de ABP-pensioenregeling uit (pensioenadministratie, vermogensbeheer, ICT en communicatie). De splitsing van pensioenfonds en uitvoeringsorganisatie maakt het mogelijk de dienstverlening aan klanten verder uit te bouwen en komt de kracht van het collectieve pensioenproduct ten goede. Met deze splitsing wordt voldaan aan de nieuwe pensioenwet en aan de uitgangspunten voor ' good governance'. ABP is 100% aandeelhouder van Newco. In de communicatie naar deelnemers, gepensioneerden en werkgevers van ABP blijft de naam van het pensioenfonds gehandhaafd. Drs. L.C. Brinkman, voorzitter van het Bestuur van ABP: "Deze stap houdt onze organisatie sterk en toekomstbestendig. We zijn ervan overtuigd dat de uitvoering van de regeling bij APG in goede handen is."

Het Bestuur van Pensioenfonds ABP heeft met APG een lange termijnafspraak gesloten die kwaliteit en kosten van de uitvoering van de pensioenregeling regelt. Deze afspraak functioneert als raamovereenkomst waarbinnen op jaarbasis prestatiecontracten worden afgesloten. Langs deze weg worden de voordelen van een collectief, solidair pensioenstelsel - een goed pensioenproduct voor een aantrekkelijke prijs - geborgd.

Ten behoeve van het pensioenfonds functioneert een Bestuursbureau - onder leiding van mw. drs. N.J.M. Beuken - dat tot taak heeft een juiste uitvoering van de pensioenregeling te monitoren. De Directie van APG staat onder leiding van drs. D.M. Sluimers. Alle werknemers van ABP zijn overgegaan naar APG. Op deze wijze zijn de ruime kennis en ervaring - die gedurende 85 jaar zijn opgebouwd - veilig gesteld.

APG hanteert dezelfde kernwaarden als ABP: solide, betrouwbaar, transparant, menselijk en met grote betrokkenheid voor de sectoren waarvoor zij werkt. De uitvoering van de pensioenregeling vindt plaats in nauw overleg met sociale partners binnen overheid en onderwijs.

ABP is het bedrijfstakpensioenfonds voor overheid en onderwijs in Nederland. Voor 2,6 miljoen deelnemers en gepensioneerden en ruim 4100 werkgevers voert ABP het pensioen uit. Met een belegd vermogen van 217 miljard euro (ultimo 2007) behoort ABP tot de top-3 van de pensioenfondsen ter wereld.