Politie Amsterdam-Amstelland



Update: gewonde arrestant / Nieuwezijds Voorburgwal (03/03/08)

De arrestant die zaterdagmiddag 1 maart, gewond raakte in Bureau Nieuwezijds Voorburgwal, is inmiddels goed hersteld. Hij is weer terug in de politiecel en wordt vandaag 3 maart voorgeleid bij de rechter-commissaris.

Arrestant gewond in politiebureau / Nieuwezijds voorburgwal Een arrestant heeft zichzelf op zaterdagmiddag 1 maart om halfvijf, ernstig letsel toegebracht in het dagverblijf van het bureau Nieuwezijds Voorburgwal. Hij moest door de brandweer horizontaal uit het bureau worden gehaald. De 26 jarige Roemeen is opgenomen in een ziekenhuis.

Het slachtoffer was aangehouden ter zake diefstal en zat sinds vrijdag ingesloten. Hij zat alleen in de ruimte. Naar de precieze omstandigheden wordt een onderzoek door de Rijksrecherche ingesteld.

Drie aanhoudingen bij inbraak restaurant / Van Baerlestraat (03/03/08)

Drie Amsterdammers zijn maandagmorgen 3 maart, om zes uur op heterdaad aangehouden bij een inbraak in een restaurant aan de Van Baerlestraat.

De drie mannen, 29, 30 en 32 jaar oud, drongen via een ruit het pand binnen en probeerden een kluis mee te nemen. Een vermoedelijk gestolen auto, die de daders gebruikten is in beslag genomen.

Rechercheurs van wijkteam Koninginneweg hebben de zaak in onderzoek.

Aanhouding na aanrijding en diefstal / Jacob Krausstraat (03/03/08)

Aanhouding na aanrijding en diefstal / Jacob Krausstraat (2008061648) Een 34-jarige Amsterdammer is in de nacht van zondag op maandag op de Jacob Krausstraat aangehouden omdat hij na een aanrijding een andere auto probeerde te stelen. De verdachte reed als bestuurder van een auto op de hoek van de J. Krausstraat en de Pieter Callandlaan tegen een paal. Hij verliet daarop het voertuig en probeerde een andere te stelen. Gewaarschuwde agenten troffen de verdachte aan in een opengebroken auto terwijl hij dit vervoermiddel probeerde te starten. Bij zijn aanhouding gedroeg de Amsterdammer zich agressief en verwondde zichzelf op het politiebureau. Na behandeling in een ziekenhuis is hij ingesloten in een observatiecel. De recherche heeft de zaak in onderzoek.