Tekort aan pleeggezinnen in Noord-Holland Noord


ALKMAAR, 20080220 -- Binnen de regio Noord-Holland Noord wacht een aantal kinderen op een plek in een pleeggezin. Op dit moment is er met name behoefte aan gezinnen die pubers op kunnen vangen. Het gaat daarbij om opvang voor langere tijd en weekendopvang. De Pleegzorg Centrale Noord-Holland organiseert daarom op maandag 3 maart 2008 een voorlichtingsavond in Alkmaar voor geïnteresseerden.

Pleeggezinnen bieden een thuis aan kinderen of jongeren die voor korte of langere tijd niet thuis kunnen wonen of af en toe behoefte hebben aan opvang. De opvangperiode kan variëren van bijvoorbeeld een of twee weekeinden per maand tot enkele jaren of zelfs tot volwassenheid van het pleegkind. Door een thuisbasis te bieden waar kinderen op warmte en een eigen plek kunnen rekenen, kunt u hen helpen de draad van hun leven weer op te pakken.
Een zinvolle uitdaging dus, waarbij u een kind toekomst geeft!

Om u meer te kunnen vertellen over pleegzorg organiseert de Pleegzorg Centrale Noord-Holland maandag 3 maart aanstaande een voorlichtingsavond in Alkmaar. Tijdens deze informatiebijeenkomst komt o.a. aan de orde wat de achtergronden van pleegkinderen zijn, wat het betekent een pleegkind op te vangen, welke vormen van pleegzorg er zijn en hoe u pleegouder kunt worden. Daarnaast zal er een ervaren pleegouder aanwezig zijn om te vertellen wat pleegzorg in de praktijk betekent. Geïnteresseerden in het pleegouderschap kunnen met al hun vragen op deze bijeenkomst terecht.

Wilt u deze voorlichtingsavond bezoeken dan kunt u contact opnemen met de Pleegzorg Centrale Noord-Holland, telefoonnummer 0800-022 34 32. U ontvangt dan een uitnodiging en een routebeschrijving. Natuurlijk kunt u hier ook eerst een Pleegzorgmagazine met daarin meer informatie aanvragen.

Meer informatie over pleegzorg vindt u op de website www.pleegzorg.nl





Ingezonden persbericht