Ingezonden persbericht


persbericht

Stichting Participanten Euro American International bereikt overeenstemming met Curator over overname beheer vastgoedfondsen in Nederland en Frankrijk

Amsterdam, 3 maart 2008

De Stichting Participanten Euro American International heeft op 3 maart 2008 met mr J.C. Rosenberg Polak, curator in de faillissementen van Euro American International B.V. en Euro American Investors Group B.V., overeenstemming bereikt over de overdracht van de vennootschappen die het beheer voeren over de Nederlandse en Franse fondsen van de failliete vastgoedbeheerder. De overeenkomst regelt naast de overdracht van de aandelen in de vennootschappen ook de overdracht van de administratie en boekhouding aan de Stichting. Tevens verstrekte de Stichting een lening aan de boedel om de feitelijke overdracht van de vennootschappen en de administratie mogelijk te maken. Stichting CV in Nood heeft de Stichting Participanten EAI bij de totstandkoming van de overeenkomst met de curator geadviseerd.

De Stichting Participanten Euro American International is opgericht om de collectieve belangen van de participanten in de fondsen van EAI te behartigen. De Stichting stelt zich ten doel de overgang van het beheer naar een nieuwe beheerder te faciliteren. Wat betreft de Nederlandse en Franse fondsen is daarvoor thans de weg vrij. De Stichting heeft vandaag aan alle participanten een informatieve brief gestuurd. Deze brief is geplaatst op www.cvinnood.nl, waar beleggers zich ook kunnen aanmelden.

EINDE BERICHT