Gemeente Soest

Thuis composteren loont!

Datum: 01/02/2008

Milieucentrum De Kwekerij, gemeente Soest, organiseert op dinsdagavond 4 maart en donderdagavond 13 maart 2008 twee cursussen Thuis composteren.

Met de cursussen hoopt het milieucentrum de Kwekerij de drempel om zelf aan de slag te gaan met Groente, Fruit en Tuinafval, weg te nemen.

Zelf compost maken
Met een subsidieregeling stimuleert de gemeente Soest de aanschaf van regentonnen en compostvaten. Het gebruik van regentonnen loopt behoorlijk in Soest, maar Soesters maken weinig gebruik van de subsidie om een compostvat aan te schaffen. De drempel om zelf compost te maken van Groente Fruit en Tuinafval is blijkbaar te hoog. Men denkt bijvoorbeeld dat er veel ruimte nodig is om compost te kunnen maken en dat een grote tuin nodig is om resultaat te behalen. Daarnaast vinden veel mensen het ook 'teveel gedoe'.

Tips en advies
De volgende onderwerpen komen tijdens de cursus aan bod: een gezonde bodem in uw tuin(-tje), milieuvriendelijk tuinieren, het belang van organische bemesting in uw tuin en natuurlijk praktische tips om van thuis composteren met weinig moeite een groot succes te maken. De cursussen worden gegeven door Roos Broersen (lid van de Wilde Weelde - Utrecht). Roos Broersen heeft veel praktijkervaring met milieuvriendelijk tuinieren en thuis composteren. Ze kan haar kennis en ervaring ook goed overbrengen.

De cursussen worden gehouden op dinsdagavond 4 maart en donderdagavond 13 maart 2008 in milieucentrum de Kwekerij aan de Molenstraat 157 in Soest. Eén cursus bestaat uit 1 avond en duurt van 19.30 tot 22.00 uur. Per avond kunnen twintig deelnemers meedoen, deelname bedraagt 5,-. Inschrijven kan bij CNME de Kwekerij (gemeente Soest); t.n.v. Johan Simon; telefoonnummer: (035) 6093202 of e-mail: milieucentrum@soest.nl

Gratis compost
Behalve de cursus thuis composteren zal de gemeente Soest binnenkort ook weer gratis compost verstrekken en een excursie naar een grote composteerinstallatie organiseren. De data hiervoor zijn nog niet bekend, maar worden via de plaatselijke media en de gemeentelijke website bekend gemaakt.

.