Deelgemeente Kralingen-Crooswijk Rotterdam


4 maart: Start Groenjaar 2008

Dit jaar staat Rotterdam in het teken van het Groenjaar. Hiermee wil de gemeente laten zien dat Rotterdam groener is dan je denkt.

Rotterdam is een stad met ruimte, groen en bomen. Het Groenjaar moet bijdragen aan een blijvend groener Rotterdam, aldus Lucas Bolsius, wethouder Buitenruimte. In het Groenjaar worden er diverse activiteiten georganiseerd waarbij het groen in en om de stad centraal staat. Denk bijvoorbeeld aan mooie groene entrees van de stad, drijvend groen en de Nationale Boomfeestdag op 16 maart. En aan activiteiten zoals de Groene Duimen waarin ú aangeeft wat u wilt of nodig vindt.Op 4 maart zal het Groenjaar 2008 op spectaculaire wijze officieel geopend worden. Rotterdam is een groene stad en wordt alleen maar groener. Dus doe mee en ervaar het zelf!

Voor meer informatie over de Nationale Boomfeestdag, kijk op de website www.boomfeestdag.rotterdam.nl. Portefeuillehouder (Buiten)ruimte Lucas de Boer is in zijn nopjes met het Groenjaar. Hij vindt het belangrijk dat de waarde van groen voor de stad meer wordt gecommuniceerd. Daarom wordt in de structuurvisie buitenruimte die momenteel gemaakt wordt voor onze deelgemeente, ook heel expliciet aandacht besteed aan groen. Plannenmakers tekenen nu nog heel makkelijk een gebouwtje op een plek waar het nu nog groen is, maar omgekeerd komt dit veel minder voor. De gemeente kan namelijk veel verdienen aan bouwgrond, maar niet aan groen. Toch mag dit naar mijn mening niet zomaar de afweging zijn, want hiermee wordt aan groen onvoldoende waarde gehecht, aldus Lucas de Boer.