Gemeente Lelystad

4 maart informatieavond over recreatieve ontwikkeling Zuigerplasbos

Dinsdagavond 4 maart houden Staatsbosbeheer en de gemeente Lelystad in het Stadhuis een voorlichtingsavond over de recreatieve ontwikkeling van het Zuigerplasbos. Inwoners kunnen meedenken over de toekomstige invulling.

Opknapbeurt

Staatsbosbeheer is bezig met een opknapbeurt van het bos. Daarnaast zijn nieuwe ontwikkelingen mogelijk om de recreatieve functie van dit bos voor alle Lelystedelingen te versterken.

Klankbordgroep

Plannen van de gemeente verantwoordelijk voor het waterbeheer- om de waterpartijen in dit gebied aan te passen worden in het op te stellen ontwikkelingsplan meegenomen. Lelystedelingen worden van harte uitgenodigd om mee te denken in dit proces. Tijdens de avond kunnen belangstellenden zich opgeven voor een klankbordgroep die meedenkt over de inhoud van het op te stellen ontwikkelingsplan. Dit ontwikkelingsplan gaat uit van een multifunctioneel bos waar Lelystedelingen optimaal gebruik van maken.

Meedenken

Om tot een goed en door de bevolking gedragen ontwikkelingsplan te komen wil Staatsbosbeheer gebruikers van het Zuigerplasbos graag mee laten denken. Welke recreatieve functies moet het gebied hebben? Wat is goed aan de opzet van het bos; wat kan beter? Wat zijn de mogelijkheden om in het Zuigerplasbos natuurlijk speelbos voor kinderen te realiseren? Is er nog steeds behoefte aan een cooperbaan? Of zijn andere recreatieve voorzieningen meer gewenst?

Wie ideeën heeft over de toekomst van het Zuigerplasbos, kan ze dinsdagavond 4 maart kwijt. U bent van harte welkom. De informatieavond begint om 19.30 uur.

---