Gemeente Bussum

Wonen, werken en parkeren aan Veldweg

4 maart 2008: inspraakavond Nota van Uitgangspunten over de herontwikkeling van het huidige parkeerterrein aan de Veldweg.

Minimaal 25 appartementen in 3 woonlagen; op de begane grond ongeveer
1.300 vierkante meter voor kantoren of voorzieningen als een sportschool en misschien wel een dansgelegenheid voor jongeren. Daaronder dan een grote ondergrondse parkeergarage van twee lagen met 130 openbare parkeerplaatsen. Dat is in een notendop de inhoud van de Nota van Uitgangspunten voor de herontwikkeling van het huidige parkeerterrein aan de Veldweg.

Sinds 2003 wordt gesproken over de ontwikkeling van verschillende locaties in en nabij het centrum. Eén van die locaties is het terrein aan de Veldweg. De gemeente Bussum streeft naar een intergraal plan voor de ontwikkeling van het parkeerterrein aan de Veldweg waarbij de functies wonen, werken en parkeren in één nieuw gebouw gecombineerd worden. Het gebouw komt in de lengte richting van het spoor te staan en gaat deel uitmaken van de Bussumse spoorzone. Het mag een groot maar qua uitstraling zeker geen dominant gebouw worden.

Inspraakavond 4 maart

Voor het plan is een Nota van Uitgangspunten opgesteld. Daarin staat omschreven aan welke inhoudelijke eisen het project moet voldoen. Op 4 maart om 20.00 uur is hierover in het gemeentehuis een inspraakavond. U bent daar van harte welkom. De gemeente presenteert de Nota van Uitgangspunten en geeft inzage in de planning. Uiteraard kunt u al uw vragen over de Veldweg stellen. Voor het project roept de gemeente een overleggroep in het leven die de plannen voor de herontwikkeling volgt. U kunt zich hiervoor tijdens de inspraakavond aanmelden.