Gemeente Venlo


Sport Matcht School in Venlo

29-2-2008

In november 2007 is de gemeente Venlo gestart met een pilot van het landelijke project Sport Matcht School'. Het doel van dit project is om samenwerking tussen scholen en sportverenigingen te intensiveren door op een professionele en structurele wijze naschoolse sportactiviteiten te realiseren.

Om dit project onder de aandacht te brengen is er dinsdag 4 maart een bijeenkomst in de Witte Kerk in Venlo. De bijeenkomst start om 15.30 uur. Wethouder Ramon Testroote geeft een toelichting en een update over Sport Matcht School (SMS). Rond 16.00 uur organiseert de Venlose Hockey Club een leuke activiteit voor de kinderen van basisschool Kleurrijk.

Er nemen al tien scholen en achttien sportverenigingen deel aan dit project, vertelt Testroote. Door dit grote aantal aanmeldingen ligt er al een compleet programma tot aan de zomervakantie. Ik ben erg tevreden over de manier waarop de scholen, kinderopvang en sportverenigingen dit samen oppakken. Ik hoop dat andere kinderen hierdoor ook gestimuleerd worden om mee te doen aan deze leuke activiteiten.

Het doel van SMS is om extra naschools sportaanbod te realiseren in tien gemeenten. Per gemeente werken minimaal tien lokale sportverenigingen samen met tien scholen voor basis- en voortgezet onderwijs.

SMS is een initiatief van de Alliantie School&Sport. Zij werken samen met Sportservice.Net, NOC*NSF en vijftien sportbonden. In Venlo wordt daarnaast samengewerkt met de Buitenschoolse Opvang van Stichting Wel.kom en de diverse onderwijsstichtingen in Venlo.

EINDE PERSBERICHT