Spanning op arbeidsmarkt neemt volgens HR Managers nauwelijks af.

04/03/2008 09:39

Human Resources

Dit is een origineel persbericht.

PERSBERICHT

Gouda, 3 maart 2008

Spanning op arbeidsmarkt neemt volgens HR Managers nauwelijks af. Dit blijkt uit de resultaten van de in februari gehouden enqu(ee)te van HRM-bemiddelaar Van den Boogaart Human Resources onder HR Managers. De enqu(ee)te wordt sinds januari 2004 maandelijks verricht en geeft aan wat voor ontwikkelingen HR Managers verwachten ten aanzien van de werkgelegenheid. Voor de komende 6 maanden, maar ook op het moment van enqu(ee)teren. Daarnaast geven diezelfde HR Managers hun verwachtingen aan met betrekking tot de ontwikkeling van het aantal moeilijk vervulbare vacatures.

De resultaten van februari 2008:

Hoofdindex: De verwachte ontwikkeling van de werkgelegenheid De HRM-index van februari 2008 is uitgekomen op 66,9 (januari: 69,4). De verwachting van de responderende HR Managers over de groei van de werkgelegenheid in de komende zes maanden is daarmee in februari verder afgenomen ten opzichte van de verwachting die in januari nog werd geuit. Het percentage respondenten dat de komende 3 tot 6 maanden een stijging van de werkgelegenheid verwacht, komt in februari op 46,4%, waar in januari nog 46,5% werd gemeten. Het percentage HR Managers dat een afname verwacht, bedraagt in februari 2008 12,6 tegen 7,7% in januari. Uit de achterliggende cijfers blijkt opnieuw dat met name groei verwacht wordt in de werkgelegenheid voor functies in Productie, Techniek en Verkoop.

Deelindex: De huidige ontwikkeling van de werkgelegenheid

De deelindex van de actuele werkgelegenheidsontwikkeling komt in februari uit op 68,8 (januari 67,6). In februari zag 47,8% een reële stijging, 42,0% ziet geen verandering en 10,1% ziet een afname van de werkgelegenheid. In alle opzichten een verbetering ten opzichte van vorige maand. Opvallend, omdat de verwachting deze maand daalt en de reële groei boven de verwachting stijgt. Uit de achterliggende cijfers blijkt dat men vooral een toename ziet van werkgelegenheid in Productie, Techniek en Verkoop.

Deelindex: Verwachting t.a.v. moeilijk vervulbare vacatures
De deelindex voor de moeilijk vervulbare vacatures kwam in februari uit op 67,1 (januari 69,7). Opnieuw duidelijk minder dan vorige maand gemeten, maar nog steeds een relatief hoge stand. Bijna 90,8% ziet het aantal moeilijk vervulbare vacatures niet afnemen. 43,0 % daarvan ziet een toename van het aantal moeilijk vervulbare vacatures. 9,2% ziet het aantal moeilijk vervulbare vacatures afnemen en dat is substantieel meer dan de 3,5% die nog in januari werd gemeten. Precies een jaar geleden stond deze deelindex op 76,0 en in februari 2004 nog op 44,7. HR Managers geven hiermee aan dus nog steeds problemen te verwachten om de juiste mensen aan te trekken, hoewel de allergrootste spanning verder lijkt af te nemen. De achterliggende cijfers laten zien dat het komende halfjaar vooral problemen verwacht worden bij het aantrekken van personeel in Productie, Techniek en Financiële functies. Opvallend is dat dit voor zo'n 60% functies zijn op HBO- en academisch niveau en dat de functiegebieden waar krapte wordt geconstateerd zich blijven verbreden.

Commentaar Carel van den Boogaart op de HRM-index(en) van februari 2008:

Het lijkt erop dat de grootste spanning er het komend half jaar vanaf gaat. Heel groot is deze beweging echter niet en als we naar de reële ontwikkelingen kijken zien we zelfs een lichte stijging. De grootste spanning ten aanzien van de moeilijk vervulbare vacatures lijkt wel af te nemen, maar met een index van 90,8 is dit nog steeds een zeer gespannen arbeidsmarkt. HR Managers zien het komend half jaar dus slechts een lichte verbetering op dit vlak. Moeilijk te duiden. Waar dit naartoe gaat? De komende maanden kunnen de naar buiten komende resultaten van de financiële concerns wellicht opening van zaken geven met betrekking tot de stand van de economie en de daaraan gekoppelde verwachtingen op de arbeidsmarkt. "Recht zo die gaat" is wat mij betreft de conclusie als we op de HRM-index mogen vertrouwen. Ook al zien we hier en daar een kleine verlaging. En zegt u nu zelf: een klein beetje normalisering van de arbeidsmarkt is best welkom toch? Technische toelichting:

De HRM-index wordt uitgedrukt in een waarde op een schaal van 0 tot 100. Bij een cijfer van 50 houden de verwachtingen elkaar exact in evenwicht. Bij een cijfer van bijvoorbeeld 52,3 verwacht een kleine meerderheid dat de werkgelegenheid een stijging zal laten zien. Een cijfer van 35,8 geeft aan dat een forse meerderheid een daling verwacht. De informatiepagina (www.hrmindex.nl) geeft meer gedetailleerde, gedifferentieerde informatie over de resultaten.

De index komt tot stand door beantwoording van een aantal vragen door Human Resources Managers. De HRM-index is gebaseerd op ruim 1000 volledig ingevulde reacties. Dit aantal geeft een zeer representatief beeld van de mening van alle Human Resources Managers op het gebied van de werkgelegenheid. Omdat HRM'ers als eerste binnen organisaties geconfronteerd worden met ontwikkelingen op werkgelegenheidsgebied vult de index een lacune op binnen de bestaande indicatoren over de arbeidsmarktontwikkelingen. Niet alleen ten behoeve van HRM'ers zelf, maar ook voor financieel analisten, beleggers en andere speciale groepen. Wel dient opgemerkt te worden dat de situatie binnen kleinere bedrijven, waar over het algemeen geen HRM-professionals in dienst zijn, buiten beschouwing blijft.

Voor vragen over de HRM-index verwijzen we u naar onze website: www.hrmindex.nl