Datum: 4 maart 2008


---
Katwijk Aanhouding na negeren politiebevel De politie heeft op dinsdagochtend 4 maart een 55 jarige Noordwijker aangehouden nadat hij niet voldeed aan een vordering van een agent. De Noordwijker werd in zijn auto op de Beeklaan staande gehouden omdat hij zijn voorruit niet voldoende ijsvrij had gemaakt en zijn zijruiten beslagen waren. Om veilig aan het verkeer deel te nemen dient een bestuurder ervoor te zorgen dat de autoruiten schoon zijn. De agent schreef om deze reden een bekeuring uit.

Omdat de bestuurder geen rijbewijs bij zich had moest de agent dit controleren bij de RDW. De Noordwijker had echter geen geduld en gaf gas en reed weg. De agenten zijn achter de man aangereden en hebben hem diverse stoptekens gegeven. Toen hij hier niet aan voldeed, is er assistentie ingeroepen van een andere politieauto. Deze politieauto heeft de bestuurder op de N206 tot stoppen weten te dwingen door de auto dwars op zijn weghelft te zetten. De Noordwijker is hierop aangehouden en overgebracht naar het politiebureau in Noordwijk. Tegen de Noordwijker wordt proces-verbaal opgemaakt.

Noordwijkerhout Hennepkwekerij ontmanteld De politie heeft op maandagochtend 3 maart een professionele hennepkwekerij aan de Delfweg ontmanteld. De politie kwam de kwekerij op het spoor na een tip. In het pand aan de Delfweg werden 16.000 hennepstekken en 1500 moederplanten aangetroffen. Twee personen die in het pand aan het werk waren zijn aangehouden. Het gaat om een 41 jarige vrouw uit Amstelveen en een 46 jarige man uit Haastrecht. De plantjes en alle apparatuur zijn door een gespecialiseerd bedrijf ontmanteld. De politie zet het onderzoek voort.

Leiden Aanhoudingen na poging diefstal bootje De politie heeft op maandag 3 maart, rond 20.00 uur, twee jongens van 15 uit Leiderdorp en 23 jaar uit Hoogmade aangehouden op verdenking van een poging tot stelen van een roeiboot. De roeiboot lag bij een woning aan de Spoorbloem. Een van de jongens stond op de uitkijk, de andere was de tuin ingelopen en zat in het bootje klaar om weg te peddelen. De politie was echter snel ter plaatse en kon de twee aanhouden. De twee verdachten zijn op het politiebureau gehoord, tegen hen wordt proces-verbaal opgemaakt.

--- einde berichten ---
---

Postbus 4240 ( Hollands Midden 2350 CE Leiderdorp ( Bureau Communicatie Telefoon 071-5459801 Fax 071-5459305

---- --