Gemeente Lingewaard


Wmo-beleidsnota 2008 tot en met 2011

In juni 2007 is er een grote manifestatie over de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) gehouden over de mogelijke gevolgen van de Wmo voor het beleid van de gemeente. De uitkomsten van deze manifestatie zijn gebruikt als bouwstenen voor het opstellen van een beleidsnota. Daarbij is er met diverse betrokkenen van verschillende afdelingen van de gemeente gekeken naar het bestaande beleid en het tijdens de manifestatie gewenste beleid. Dit heeft geleid tot het opstellen van een conceptnota. In januari 2008 heeft het college dit concept goedgekeurd.
Op 12 februari 2008 is er een bijeenkomst geweest met de Klankbordgroep Wmo. Deze groep bestaat uit een 40-tal vertegenwoordigers van zowel zorgaanbieders, zorgvragers, particulieren en maatschappelijke organisaties. De opmerkingen die de Klankbordgroep heeft gemaakt over de beleidsnota zullen samen met de nota aangeboden worden ter vaststelling aan de gemeenteraad op 13 maart 2008.
Degene die geĂŻnteresseerd is kan nu reeds kennis nemen van de inhoud van de beleidsnota: de nota is te lezen op de site van de gemeente: www.lingewaard.nl Onder de knop Wmo is een verwijzing te vinden naar: Wmo-documenten. Daar is de nota te vinden.