Gemeente Rotterdam

Wie zijn de Rotterdamse raadsleden? Welk raadslid past het beste bij mij? Wat doen zij voor onze stad en hoe kom ik met hen in contact? Op deze vragen geeft de raad op straat antwoord. De raad op straat is een unieke expositie over de Rotterdamse gemeenteraad. Vanaf maandag 3 maart tot en met vrijdag 14 maart is de expositie te zien in Stadswinkel Delfshaven, gevestigd aan de Looiershof 1.

Om zoveel mogelijk mensen te bereiken reist de tentoonstelling sinds januari 2007 langs drukbezochte plaatsen in de stad, zoals stadswinkels, bibliotheekfilialen, scholen en winkelcentra. De reisbestemmingen van de expositie staan elders op deze site.

Welk raadslid past het best bij je?

Ontmoeting en kennismaking tussen raadsleden en burgers. Dat is het doel van de expositie die in de vorm van het stadhuis is gemaakt. Bij binnenkomst zijn op een groot tv-scherm beelden te zien van een raadsvergadering. De voorzitter nodigt bezoekers uit het raadsspel te spelen. Door vragen te beantwoorden over o.a. levensstijl ontdekken zij op een interactieve manier welk raadslid het beste bij hen past. Om het scherm heen is inhoudelijke informatie over de gemeenteraad te vinden zoals de mogelijkheid om debatten bij te wonen of een burgerinitiatief in te dienen.

Minder op het stadhuis, meer 'op straat'

Het betrekken van bewoners, organisaties en andere vertegenwoordigers heeft veel aandacht van de gemeenteraad. Raadscommissies vergaderen minder in het stadhuis en oriënteren zich meer op de praktijk in de stad, met het doel bewoners en vertegenwoordigende organisaties in de gelegenheid te stellen hun stem te laten horen. Met de expositie worden burgers uitgenodigd meer te weten te komen over de raad en langs te komen op het stadhuis.

Bron: Griffie, 04-03-2008