Gemeente Woerden

Economische mogelijkheden hotels in Woerden

04 mrt 2008
Woerden beschikt over twee middenklasse hotels, van bescheiden omvang en met beperkte voorzieningen en faciliteiten. Diverse exploitanten hebben kenbaar gemaakt geïnteresseerd te zijn in exploitatie van een hotel in Woerden. De vraag `wat de totale potentie voor de hotelbranche in Woerden is' heeft de gemeente laten onderzoeken door een onafhankelijk bureau, BRO.
Uit het onderzoek kwamen de volgende conclusies:
* De belangrijkste potentie in Woerden voor een nieuwe hotelaccommodatie liggen in de zakelijke markt
* Het meest kansrijk is een moderne, zakelijke, maar uitnodigende hotelformule met een goed kwaliteitsniveau (4 sterren), goede horeca, ruimte vergaderaccommodatie en verwante voorzieningen en faciliteiten

* Op dit moment rechtvaardigt de vraagpotentie één hotel op dit niveau

* Daarnaast zijn er perspectieven voor een beperkt aantal kleinschalige accommodaties, zoals gastenkamers en bed & breakfast, met name in het centrum van Woerden, de dorpscentra en het buitengebied

* Vanuit economische en stedenbouwkundige overwegingen valt een ruim opgezet, hoogwaardig en architectonisch markant zakenhotel te verkiezen boven een tweetal hotels met lager kwaliteitsprofiel.

Het onderzoek van BRO wordt gebruikt als toetsingskader voor nieuwe initiatieven. En de uitkomsten worden als input gebruikt voor de nota recreatie en toerisme en de ruimtelijke structuurvisie.

Gemeente Woerden | Blekerijlaan 14 | Postbus 45 | 3440 AA Woerden | tel. (0348) 428 911 | stadhuis@woerden.nl |