Waterschap Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden


Riviertje de Linschoten in verband met baggerwerkzaamheden in Oudewater ongeveer vier maanden gestremd

04 maart 2008 - Maandag 18 februari 2008 is Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden gestart met het baggeren van de Grote Gracht in Oudewater en vanaf maandag 3 maart 2008 zal er ook worden gebaggerd op het riviertje de Linschoten. In verband met deze werkzaamheden zal de Linschoten gestremd zijn voor het scheepvaartverkeer en pleziervaart, vanaf de Heulbrug in het centrum van Oudewater tot aan de Voorboezem Snelrewaard. Het baggeren zal ongeveer vier maanden in beslag nemen.

Uitvoering van het werk

De werkzaamheden worden uitgevoerd door aannemersbedrijf J. den Breejen & Zoon BV uit Hoofddorp. De bagger wordt vanaf een ponton met een graafmachine uit het water geschept. Aan de oever schept een kraan de bagger over in vloeistofdichte vrachtwagens, die de bagger afvoeren naar een erkende verwerker. Op plekken waar de ponton met graafmachine er niet bij kan wordt een schuifboot ingezet. Dit is een soort onderwater bulldozer die het slib over de bodem van de watergang naar een verzamelpunt in de watergang schuift.

Overlast

Het waterschap en de aannemer hebben er alles aan gedaan om de overlast voor het wegverkeer tot een minimum te beperken. Helaas is het niet mogelijk om de hinder voor het scheepvaartverkeer en pleziervaart tijdens de werkzaamheden te voorkomen. Naast het aankondigen van deze stremming in de betreffende vak- en recreatiebladen zal het waterschap het scheepvaartverkeer door middel van waarschuwingsborden in of langs het water informeren over de stremming.