Politie Rotterdam Rijnmond

Uitgave dinsdag 4 maart

* POLITIE ARRESTEERT DRIETAL NA INBRAAK
ROTTERDAM - Politiemensen van het district Feijenoord-Ridderster heeft in de nacht van maandag op dinsdag drie Rotterdam, 18, 19 en 22, aangehouden voor inbraak in een coffeeshop aan de Wapenstraat. Gealarmeerde politiemensen gingen na de melding direct ter plaatse en hielden de drie Rotterdammers na een achtervolging te voet aan. Het drietal is overgebracht naar het politiebureau en in verzekering gesteld.


* GEWAPENDE OVERVAL SNACKBAR
ROTTERDAM - Politiemensen van de politie Rotterdam-Rijnmond zijn een uitgebreid onderzoek gestart naar een gewapende overval op een snackbar aan het Prinsenplein.
Maandagavond rond negen uur kwamen twee personen met een helm op de zaak binnen en bedreigden het personeel met een vuurwapen. Met een onbekend geldbedrag gingen de overvallers er op een scooter vandoor in de richting van het Groeninx van Zoelenviaduct. Het voorkomen van overvallen, opsporen en aanhouden van verdachten heeft de hoogste prioriteit bij de politie Rotterdam-Rijnmond. De Forensische Opsporing is een sporenonderzoek gestart, er wordt een buurtonderzoek gehouden en getuigen gehoord. Verder zijn veel politiemensen, in uniform en burger, dag en nacht op straat bezig om daders van overvallen aan te houden. De politie wil graag in contact komen met getuigen van deze overval. Zij worden verzocht contact op te nemen met de recherche van het district Feijenoord-Ridderster via telefoonnummer 0900-8844 of anoniem via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000. Het is niet de eerste keer dat deze snackbar de dupe is geworden van een overval. Eind december namen twee mannen onder bedreiging van een vuurwapen ook geld weg. De recherche arresteerde eind januari twee verdachten voor deze overval.


* ZEVEN VERDACHTEN AANHOUDEN VOOR HET VASTHOUDEN VAN VROUW

ROTTERDAM - Naar aanleiding van een melding stelden politieagenten van district Zuid, maandag rond het middaguur, een onderzoek in naar een wederrechterlijke vrijheidsbeneming van een 22-jarige Poolse.
In de loop van de avond werd door personeel van het Arrestatieteam de vrouw, een 18-jarige inwoner uit Spijkenisse en een 25-jarige Rotterdammer aangehouden. In een woning aan het Fledermauspad zijn nog vier Rotterdammers in leeftijd varierend tussen de 25 en 49 jaar aangehouden. Allen zijn in verzekering gesteld. Het onderzoek wordt voortgezet.


* AANHOUDING NA BEDREIGING
ROTTERDAM ZUIDPLEIN - Politieagenten van district Zuid hielden maandagmiddag een man aan. Hij wordt verdacht van het bedreigen van een 24-jarige beveiligingsmedewerkster van Zuidplein. Rond tien voor acht trok de 51-jarige aan een brandslang. Op het moment dat de beveiligingsmedewerkster hem hier op aansprak bedreigde hij haar met de dood en maakte meerdere seksueel getinte opmerkingen. De vrouw waarschuwde de politie. Met behulp van zijn signalement kon de Rotterdammer, vermoedelijk onder invloed, kort daarna aangehouden worden. Hij is overgebracht naar het politiebureau. Aan de hand van camerabeelden wordt de zaak onderzocht.


* VERKEERSCONTROLE GEHOUDEN
OUDE-NOORDEN- Politieagenten van district Noord hielden maandagmiddag op de 3e Pijnackerstraat een verkeerscontrole. In totaal kregen 8 bestuurders een bekeuring voor ondermeer het rijden zonder rijbewijs, het rijden zonder gordel en het rijden zonder een geldige APK-keuring.


* VERKEERSCONTROLES GEHOUDEN
ROTTERDAM - Om de verkeersveiligheid te vergroten hielden politieagenten maandag op diverse locaties een verkeerscontrole. Op het Noordplein kregen 18 bestuurders een bekeuring omdat ze de autogordel niet droegen. Eén automobilist had geen rijbewijs bij hem. Op de Schiekade kregen 16 automobilisten eveneens een bekeuring omdat ze hun gordel niet droegen. Twee kregen een bekeuring omdat ze niet handsfee belden. Op de Bentincklaan werd een snelheidscontrole gehouden. Hier kregen 38 bestuurders een bekeuring omdat ze de maximumsnelheid aan hun laars lapten. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 73 km/uur.