Gemeente Eindhoven

Persbericht 4 maart 2008, no. 052

Krachten gebundeld voor verbetering van 3 Stratumse straten Binnen een maand wordt een start gemaakt met het verbeteren van de Heezerweg, de Aalsterweg en de Leenderweg (H.A.L.) binnen de ring in Stratum. Gemeente, politie en ondernemersverenigingen tekenden dinsdag 26 februari een contract om deze drie straten mooier, veiliger en aangenamer te maken.

Met dit themagerichte contract laten de samenwerkende partijen zien dat zij de handen ineen willen slaan om zich in te zetten voor het oplossen van knelpunten op de drie straten. Het gaat hierbij niet om een juridische verbintenis, maar een ondertekende afspraak die voor extra motivatie zorgt. Met name problemen als leegstand, straatmeubilair, veiligheid en de algehele uitstraling van de straten zijn aandachtspunten. Het uiteindelijke doel is om de straten fraaier en beter te maken, waarbij de gemeenschappelijke wensen van de partijen worden gerealiseerd en bewoners er prettig kunnen wonen en winkelen. Om de werkzaamheden en afspraken ter plaatse te coördineren wordt een straatmanager aangesteld. Deze gaat een belangrijke rol vervullen; hij/zij zorgt voor dienstverlening op maat voor de ondernemers, helpt in geval van problemen en vervult een schakelfunctie tussen de betrokken partijen.

Het themacontract van H.A.L. is het eerste dat op deze manier wordt opgesteld en uitgevoerd. Het is bedoeld om de partijen onderling duidelijkheid en zekerheid te verschaffen over ieders inzet en bijdrage voor het verbeteren van de diverse zaken in de straten. Omdat het H.A.L.-contract nu nog een proef is, zijn de activiteiten beperkt tot 2008. Dit contractjaar wordt wel benut om een gezamenlijke visie op de straten en de gestelde doelen te ontwikkelen. Op basis hiervan wordt mogelijk een vervolgcontract voor de periode 2009 - 2010 opgesteld. Daarbij is het nadrukkelijk de bedoeling dat de wensen en ideeën van ondernemers en andere betrokkenen bij de H.A.L. als uitgangspunt gehanteerd worden. Van links naar rechts: wethouder Erik van Merrienboer, Ingrid Wensing, Jeroen van Eck, Paula Fokkema, Bert Schellekens. Van links naar rechts: wethouder Erik van Merrienboer, Ingrid Wensing, Jeroen van Eck, Paula Fokkema, Bert Schellekens.

Bezoekadres:
Stadskantoor, Stadhuisplein 10
route
Postadres:
Postbus 90150, 5600 RB Eindhoven

Klanten-
ContactCentrum
tel. 040-238 60 00
of stuur een e-mail