Politie Zuid-Holland-Zuid

04/03 Dordrecht en Zwijndrechtse Waard

Dordrecht , 04-03-2008 o Persberichten district I

GEEN MEDEWERKING
DORDRECHT Een 50-jarige man uit Dordrecht is door politieagenten aangehouden omdat hij weigerde mee te werken aan een controle. Dit gebeurde op maandagmorgen 3 maart 2008 omstreeks 11.45 uur op de Burgemeester de Raadtsingel. Politieagenten waren bezig met een verkeerscontrole. De man kreeg een stopteken en zette zijn voertuig aan de kant. De agenten vroegen de man het portier of het raam aan de passagierszijde te openen, zodat de controle veilig kon plaats vinden. De man weigerde aan het verzoek te voldoen. Ook na vordering voldeed hij niet aan het verzoek. Daarop is hij aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Na verhoor is hij heengezonden. Er wordt proces-verbaal opgemaakt.

GESTOLEN FIETS
DORDRECHT De politie heeft op maandagavond 3 maart een 52-jarige veelpleger uit Dordrecht aangehouden. Hij bleek een gestolen fiets in zijn bezit te hebben. Een surveillerende agent zag de fiets in de Van Aerssenstraat staan. De tweewieler had geen origineel slot en werd om die reden gecontroleerd. De fiets bleek van diefstal afkomstig. De veelpleger verklaarde de fiets op straat gekocht te hebben. Hij is in verzekering gesteld. De rechtmatige eigenaar zal in kennis worden gesteld van de vondst van zijn gestolen fiets.

GEVONDEN
DORDRECHT De politie heeft in de nacht van maandag 3 maart op dinsdag 4 maart een 39-jarige man zonder vaste woon of verblijfplaats aangehouden in een woning in de Brikstraat. Hij werd door de politie gezocht in verband met het feit dat hij in juni 2007 niet terugkeerde van een weekendverlof tijdens zijn detentie. De politie kreeg maandagavond een anonieme tip dat de man zich zou verschuilen in een woning in de Brikstraat. Dit bleek te kloppen. De man had zich verstopt in een trapkast. De verdachte is ingesloten.

MINI-BIKE IN BESLAGGENOMEN
DORDRECHT De politie heeft op maandagavond 3 maart een minibike in beslaggenomen. Surveillerende agenten waren getuige van een race met bromfietsen op het Matenas pad. Bij het zien van de politie gingen er twee bromfietsen met succes van tussen maar de bestuurder op de mini-bike ging onderuit. De bestuurder ging er te voet vandoor. Het voertuig - dat verboden is om mee te rijden op de openbare weg - is in beslaggenomen. Uitgezocht zal worden van wie de mini-bike is.

AANRIJDINGEN
HENDRIK-IDO-AMBACHT Op de A16 zijn maandagavond 3 maart twee gewonden gevallen bij een aanrijding. Een 22-jarige man uit Tilburg reed in zijn auto over de A16 richting Breda. Op een gegeven moment kreeg hij ter hoogte van Hendrik-Ido-Ambacht een klapband en raakte met zijn voertuig in een slip. Daardoor raakte hij een andere auto. Beide autos kwamen tot stilstand tegen de vangrail. De 22-jarige bestuurder werd met een gebroken been en schaafwonden naar het ziekenhuis gebracht. Een kennis die bij hem in de auto zat (gegevens onbekend) werd ook opgenomen in het ziekenhuis met een gebroken sleutelbeen. De bestuurder van de auto die werd geraakt een 21-jarige jongeman uit Rotterdam raakte niet gewond. Beide voertuigen raakten total-loss door de aanrijding.
DORDRECHT Op de kruising Aert van Gelderstraat/Kilwijkstraat heeft dinsdagmorgen 4 maart een aanrijding plaatsgehad tussen een fietser en een personenauto. Zowel de fietsster - een 12-jarig meisje uit Dordrecht - als de automobilist een 38-jarige man uit Dordrecht reden in de Aert van Gelderstraat. Op de kruising met de Kilwijkstraat leek het alsof de fietsster rechtdoor ging maar op het laatste moment ging ze toch naar links. Op dat moment reed de personenauto al naast haar waardoor een aanrijding het gevolg was. Het meisje viel met haar fiets. Ze werd voor controle naar het ziekenhuis gebracht. Vermoedelijk heeft ze een lichte hersenschudding. Haar ouders zijn in kennis gesteld.