Gemeente Oirschot

Laatste week inspraak op het voorontwerpbestemmingsplan Buitengebied

In deze artikelenreeks informeren we u over het voorontwerpbestemmingsplan "Buitengebied". De vorige weken heeft u al kunnen lezen dat we het nieuwe bestemmingsplan als voorontwerp voor de inspraak ter inzage hebben gelegd. We zijn ingegaan op het voorontwerpbestemmingsplan, de mogelijkheid tot inspraak, de spreekuren en de informatieavonden. In dit artikel benadrukken we nogmaals de mogelijkheid voor inspraak.

Werkdocument
Het voorontwerpbestemmingsplan is gebaseerd op het huidige bestemmingsplan en het Reconstructieplan Beerze Reusel. We hebben hierin zoveel mogelijk de gebiedsvisies voor de kernrandzones en bebouwingsconcentraties en ook de Integrale Visie Toerisme & Recreatie in verwerkt. Het voorontwerpbestemmingsplan is de 1e aanzet om te komen tot een nieuw bestemmingsplan voor het buitengebied. Het is hiermee voor ons vooral een werkdocument. Wij nodigen iedereen uit om het voorontwerpbestemmingsplan te komen inzien. Als u van mening bent dat uw eigendommen en/of uw belangen niet correct in het voorontwerpbestemmingsplan zijn opgenomen, schroom dan niet om een inspraakreactie in te dienen. Hier moeten we dan wel meteen de kanttekening bij plaatsen dat wij niet altijd tegemoet kunnen komen aan een inspraakreactie, omdat wij ook gebonden zijn aan het beleid van andere overheden.
Een andere reden dat sprake is van een werkdocument is dat het onvermijdelijk is gebleken dat er toch nog enkele foutjes in het voorontwerpbestemmingsplan zijn geslopen. Via een overzichtje maken we deze kenbaar bij de stukken die ter inzage liggen.

Inspraakprocedure
Het voorontwerpbestemmingsplan ligt nog tot en met maandag 10 maart ter inzage bij de Centrale Balie van het gemeentehuis. Tot die tijd kunnen bewoners en belanghebbenden hun mening over het bestemmingsplan geven. Schriftelijke inspraakreacties kunt u richten aan het college van burgemeester en wethouders van Oirschot (postbus 11, 5688 ZG Oirschot). Mondelinge inspraakreacties kunt u kenbaar maken bij de Centrale Balie van het gemeentehuis.

Over een exemplaar beschikken
Op onze website www.oirschot.nl -> plannen en projecten -> bestemmingsplan buitengebied kunt u pdf-bestanden van de toelichting, de voorschriften, alle plankaarten en het bijlagenboek van het voorontwerpbestemmingsplan downloaden. U kunt deze stukken ook op een cd-rom krijgen. Deze kost EUR 30,00 excl. BTW. U kunt ook het complete boekwerk bestellen. U moet er rekening mee houden dat een compleet exemplaar, inclusief alle plankaarten en het bijlagenboek, EUR 670,45 excl. BTW kost. Zonder het bijlagenboek bedragen de kosten EUR 588,55 excl. BTW.

Meer informatie
Voor meer informatie over het nieuwe bestemmingsplan buitengebied kunt u contact opnemen met Màdy Verkooijen, telefoon (0499) 583 333. Op onze website hebben we een speciale pagina gewijd aan het nieuwe bestemmingsplan. Op www.oirschot.nl -> plannen en projecten -> bestemmingsplan buitengebied kunt u onder andere de samenvatting van de brainstormsessies, de kadernota en ook alle vorige artikelen teruglezen.