Persberichten Lekstroom, 12.20 uur

Utrecht, 04-03-2008

Meisjes mishandeld

NIEUWEGEIN Op maandag 3 maart werden drie meisjes door twee andere meisjes mishandeld. De verdachten werden aangehouden.

Rond 19.45 uur liepen drie meisjes, één van 12 en twee van 14 jaar en afkomstig uit Nieuwegein, over de Weverstede. Daar zagen zij een groepje van ongeveer vijf meisjes. Het vijftal rende achter hen aan en twee van de vijf mishandelden het drietal door hen te slaan, aan de haren te trekken, te schoppen en tegen de grond te werken. Het drietal slaagde erin om rennend te vluchten. Zij liepen onder andere meerdere blauwe plekken op en deden aangifte.

De twee verdachten, meisjes van 12 en 13 jaar en afkomstig uit IJsselstein, werden aangehouden en ingesloten in het politiebureau. De aanleiding voor de mishandeling is nog niet duidelijk. Mogelijk is de aanleiding geweest dat het 12-jarige meisje problemen heeft gehad met een ander meisje, dat bevriend is met de twee aangehouden verdachten.

Inbreker

IJSSELSTEIN Op maandag 3 maart meldde een 52-jarige vrouw uit IJsselstein dat zij op zaterdagavond 1 maart op haar slaapkamer oog in oog had gestaan met een inbreker.

Op zaterdagavond 1 maart bevond de vrouw zich rond 23.10 uur in haar slaapkamer van haar woning aan de Ruimtevaartbaan. Plotseling ging de slaapkamerdeur open en zag zij een jeugdige inbreker in de deuropening staan. Niet alleen de vrouw schrok, de inbreker ook: hij sprintte de trap af en rende de woning uit. Hij bleek geld en rookwaar uit het huis te hebben gestolen.

De verdachte was een licht getinte jongen van 15 17 jaar, 1.60 1.65 meter, smal/klein hoofd, spitse neus, smalle lippen en hij droeg vermoedelijk een rode bandana op zijn hoofd, of iets wat daar op leek.

Aan mensen die de verdachte menen te (her-)kennen of die hem die avond op of rond de Ruimtevaartbaan hebben gezien, wordt verzocht contact op te nemen met de politie van district Lekstroom op telefoonnummer 0900-8844.

Snelheidscontrole

NIEUWEGEIN De politie heeft op maandag 3 maart van 13.30 uur tot 16.00 uur een snelheidscontrole op de Wierselaan gehouden. Van 411 voertuigen werd de snelheid vastgelegd, 82 bestuurders hielden zich niet aan de maximumsnelheid van 30 km/u. De topper reed 56 km/u.