Gemeente Enkhuizen

Gouden gemeentespeld voor de heer D. Jans

Zaterdag 1 maart jongstleden heeft burgemeester Jan Baas de gouden gemeentespeld uitgereikt aan de heer Dick Jans. De uitreiking vond plaats in de Woongemeenschap Kwakershof te Enkhuizen tijdens de ALV van de Eerste Vereniging van Stads- en Dorpsomroepers Nederland.

Burgemeester Baas bevestigt de gouden gemeentespeld op het tuniek van de heer Jans.

De heer Dick Jans, geboren op 7 oktober 1922, heeft aangegeven dat hij per 1 maart 2008 zijn functie als stadsomroeper neerlegt. De heer Jans heeft bijna 13 jaar de gemeente Enkhuizen vertegenwoordigd tijdens deelname aan diverse concoursen door het hele land. Daarnaast werd hij ook regelmatig door de gemeente Enkhuizen, maar ook door verenigingen in de stad, gevraagd. Gezien zijn hoge leeftijd is het nu tijd om het stokje over te dragen aan de volgende generatie. De heer Jans heeft zich daar voor ingezet maar helaas is het niet gelukt om een opvolger te vinden. Dat betekent dat de heer Jans de laatste stadsomroeper is die de gemeente Enkhuizen heeft gehad. En daarmee wordt een tijdperk afgesloten.

De gouden speld wordt toegekend voor bijzondere persoonlijke verdiensten jegens de stad aan een persoon die zich langdurig op breed terrein actief heeft ingezet, een en ander ter beoordeling van burgemeester en wethouders.

Foto's: Enkhuizer TV-krant
Postbus 11

1600 AA Enkhuizen
T 0228 - 360 100
F 0228 - 313 312
stadhuis@enkhuizen.nl