Gemeente Ameland


Verkoop pand t Honnedûn

Het college maakt bekend dat het pand aan de Schoolstraat 1 in Nes voor openbare verkoop wordt aangeboden.

De Schoolstraat 1 in Nes (plaatselijk bekend als t Honnedûn) is een vrijstaand pand met erf en tuin, kadastraal bekend als gemeente Nes, sectie A nummer 3616, groot 1998 m². Het pand is gebruikt als openbare basisschool.

Volgens het bestemmingsplan heeft het pand de bestemming bijzondere doeleinden. Dit betekent dat het pand gebruikt kan worden voor de volgende doeleinden:

* onderwijs;

* sociaal-medisch;

* religieus;

* sociaal-cultureel;

* openbare dienstverlening;

* sport.

Er kan een dienstwoning worden gevestigd, als dit passend is binnen de huidige bestemming.

De indeling van het pand is als volgt:

Entree oostzijde, halletje met ketelhuis, lange gang met lichtkoepels, kantine, personeelstoilet, schoonmaakkast, berging, vier klaslokalen van 56 m², 56m² (met kantoor en berging), 68 m² en 80 m² en drie kindertoiletgroepen. Entree westzijde met hal, berging en meterkast. Er is een gazon aan de zuidzijde van het gebouw en een speelplaats met zandbak aan de noordzijde.

Als u belangstelling heeft voor dit pand, dan kunt u een bod uitbrengen. Het bod moet minstens de taxatiewaarde bedragen van 357.500,-. Ook verzoeken wij u ons aan te geven of uw plannen voor het pand passen binnen de huidige bestemming. U kunt uw bod als volgt uitbrengen:

U stuurt uw bod voor 2 april 2008 in een gesloten envelop met linksboven vermeld t Honnedûn Nes naar Nord Notarissen en Advocaten, postbus 77, 8900 AB in Leeuwarden. U kunt de envelop ook bij Nord Notarissen in de brievenbus aan de Molenweg 1 in Nes doen.

De gesloten enveloppen worden door de notaris geopend in het bijzijn van de medewerkster privaatrecht, waarna vervolgens een voorstel aan het college wordt gedaan. Het hoogste bod op het pand wordt gegund, mits dit plan past binnen de huidige bestemming. Als u vragen heeft of het pand wilt bezichtigen, dan kunt u contact opnemen met Carina Smid via telefoonnummer (0519) 555 529.