Gemeente Giessenlanden


Giessenlanden scoort goed

Inwoners van Giessenlanden zijn overwegend positief over de dienstverlening in hun gemeente. Hun waardering steeg ten opzichte van twee jaar geleden. Bovendien scoort Giessenlanden gemiddeld hoger dan de andere deelnemende gemeenten van vergelijkbare grootte. Dat blijkt uit het onderzoeksrapport De Staat van de gemeente 2007 dat op 3 maart door de Vereniging van Nederlandse Gemeenten is vrijgegeven.

Giessenlanden is de enige gemeente in de regio die het tevredenheidonderzoek in 2007 liet uitvoeren. Twee jaar geleden vond het onderzoek ook plaats. Ten opzichte van de toenmalige resultaten, scoort Giessenlanden nu gemiddeld hoger.

Verbeteren

Enkele voorbeelden van zaken waarover de deelnemers aan het onderzoek hun waardering uitspraken zijn: het telefonische klachtenmeldpunt, het onderwijsaanbod in de gemeente, de mate van verlichting op straat, de snelheid van dienstverlening aan het loket en het veiligheidsgevoel van de burger. Minder positief waren de deelnemers onder meer over de gemeentelijke website. Hierop wordt te weinig materiaal digitaal aangeboden. De gemeente zet de onderzoeksresultaten in om de dienstverlening aan de burgers verder te verbeteren.

Staat van de Gemeente krant

De resultaten van de Burgermonitor worden deze week huis aan huis verspreid in de krant `Staat van de Gemeente'. Hierin geeft ook burgemeester Els Boot een reactie op de uitkomst van het onderzoek.