Gemeente Teylingen

opgesteld

Seniorennota Teylingen 2008-2011 opgesteld

04 maart 2008

PERSBERICHT 4 maart 2008 - Het seniorenbeleid heeft als doel senioren in staat te stellen deel te nemen aan het maatschappelijk leven en de leefbaarheid van hun omgeving te waarborgen. Daarnaast is het beleid er op gericht hulp te bieden aan senioren die moeilijkheden ondervinden in hun persoonlijk en sociaal functioneren. Op 26 februari heeft het college de Seniorennota Teylingen 2008-2011 vastgesteld. De commissie Welzijn bespreekt de nota op 1 april en de raad stelt de nota op 17 april 2008 vast.

In januari is deze nota in concept onderwerp van een rondetafelgesprek geweest van de raadscommissie Welzijn. Hierbij was een aantal gesprekspartners uit het maatschappelijk middenveld uitgenodigd en waren geïnteresseerde burgers aanwezig. De resultaten van dit rondetafelgesprek zijn in de nota opgenomen. Aan de hand van zeven beleidsonderdelen, t.w. huisvesting, mobiliteit, veiligheid, welzijn, gezondheid & zorg, WMO en communicatie & informatie zijn in de nota beleidsvoorstellen gedaan en daaraan zijn concrete acties gekoppeld.

Iedereen die geïnteresseerd is in het seniorenbeleid kan de nota hier downloaden. Telefonisch opvragen kan ook via 0252 - 783 300 (afdeling Maatschappelijke Ontwikkeling, Dirk de Liefde). De nota wordt u dan toegestuurd. Er is gelegenheid in te spreken tijdens de vergadering van de commissie Welzijn of die van de raad. Hiervoor moet u zich opgeven bij de griffie.