Tien deelnemers in nationale groencompetitie Entente Florale 2008

04/03/2008 14:24

All Round Communications

Vijf steden en vijf dorpen en kleine steden nemen dit jaar deel aan de nationale groencompetitie, Entente Florale Nederland 2008. De winnaars van deze competitie worden uitgeroepen tot groenste stad of dorp van Nederland 2008 en mogen in 2009 deelnemen aan de Europese Entente Florale. In de categorie steden, plaatsen met meer dan 15.000 inwoners, nemen Arnhem, Boxtel, Hilversum, Lelystad en Veendam deel. In de categorie dorpen en kleine steden, plaatsen met minder dan 15.000 inwoners, gaan Bolsward, Sevenum, Sluis, Steenbergen en gemeente Teylingen met de kern Sassenheim de strijd aan. Het deelnemersveld is mooi verspreid over Nederland: de tien deelnemers komen uit negen verschillende provincies.

De stichting Entente Florale Nederland stelt zich tot doel om met de nationale groencompetitie voor steden en dorpen het grote belang van kwaliteitsgroen onder de aandacht te brengen van overheden, bedrijfsleven en burgers. Het motto daarbij is "de Groene Stad" waarbij de achterliggende gedachte is dat groen geen geld kost, maar juist oplevert in economische en maatschappelijke zin.

Jurering
De jury, onder auspiciën van de gerenommeerde VKC, is samengesteld uit onafhankelijke deskundigen op het gebied van landschapsarchitectuur, groenvoorziening en natuur en ecologie. De visie op het groen, het beleid en de uitvoering daarvan in de praktijk worden door de jury beoordeeld op basis van een groot aantal criteria. Naast het groen binnen stad of dorp heeft ook natuurbeheer daarin een belangrijke plaats. De rondgangen van de jury door de gemeenten vinden plaats in de periode van mei tot en met augustus. Op 8 oktober worden tijdens de feestelijke prijsuitreiking de prijswinnaars door de minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit, mevrouw Gerda Verburg bekend gemaakt.





http://www.ententeflorale.nl