Ingezonden persbericht


Persbericht

4 maart 2008, Utrecht
------

Nieuwe cao voor NXP Semiconductors

De circa 6.000 werknemers van NXP Semiconductors, de voormalige halfgeleiderdivisie van Philips, hebben een nieuwe cao. CNV Metaal en elektro bereikte hierover vanochtend een akkoord met de werkgever.

De eenjarige cao geldt met terugwerkende kracht vanaf 1 januari 2008. De werknemers krijgen een loonsverhoging van 3,5 procent (per 1 januari 2008) en hogere bonuspercentages.

Voor hogere inkomens is een lagere loonsverhoging afgesproken (2,5 procent), plus een flexibele component. Hierdoor kan hun salaris uiteindelijk iets hoger of lager uitvallen.

Sociale innovatie
Nieuw in de cao zijn afspraken over 'sociale innovatie'. Afgesproken is dat er een Commissie Sociale Innovatie komt, die binnen het bedrijf de mogelijkheden onderzoekt op het gebied van: opleiding en inzetbaarheid thuiswerken leiding geven en leiding krijgen Meer informatie over sociale innovatie: www.cnvbedrijvenbond.nl/home/dossiers/sociale-innovatie

Scholing en werkzekerheid
De cao-partijen hebben afgesproken om serieus werk te maken de scholing van werknemers. NXP moet er meer aan doen dat bestaande afspraken, bijvoorbeeld rond het persoonlijk opleidingsplan, daadwerkelijk worden uitgevoerd.

NXP Semiconductors (voormalig onderdeel van Philips) heeft in Nijmegen 's lands grootste productielocatie van halfgeleiders. Het hoofdkantoor is gevestigd in Eindhoven.