Ingezonden persbericht


Persbericht

Webprint start bouw futuristisch bedrijfspand

Oldenzaal, 4 maart 2008 - De online fotoservice Webprint gaat verhuizen van Hengelo naar Oldenzaal. Twee jaar geleden werkte de 63-jarige oprichter Ton Marsman nog vanuit een tot schuurtje verbouwde carport van zestien vierkante meter bij zijn huis in Saasveld.

Het bedrijfsconcept dat in deze korte periode tot de enorme groei heeft geleid, is even simpel als subliem. Klanten kunnen hun digitale foto's bij Webprint veilig laten opslaan en er elk moment van de dag over beschikken als ze dat wensen. Webprint kan de foto's ook afdrukken, maar de belangrijkste activiteiten betreffen fotogerelateerde producten als fotoalbums, kalenders en wenskaarten. Consumenten kunnen de producten zelf samenstellen. Zij hoeven hiervoor geen software te installeren, maar kunnen direct aan de slag.

500.000 foto's per dag
Afgelopen vrijdagmiddag werd tijdens een stormachtige en feestelijke bijeenkomst een bouwbord van 10 bij 15 meter onthuld met daarop het ontwerp voor het nieuwe, futuristische bedrijfspand. De onthulling was het startsein voor de bouw van een ultramodern bedrijfspand met in totaal tienduizend vierkante meter vloeroppervlakte. 'Het gaat een schitterend pand worden op een geweldige locatie', vertelt een trotse Ton Marsman. 'Hier komt veel verkeer langs van en naar Duitsland en dat sluit uitstekend aan bij ons idee om ook de fotomarkt in Duitsland te gaan veroveren'. Webprint is momenteel al actief op de Nederlandse markt. In maart volgt België en daarna komen andere Europese landen in het vizier. Vorig jaar bedroeg de omzet nog 4 miljoen euro. Marsman gaat dit jaar uit van een drievoud daarvan. In Oldenzaal wil hij de komende jaren groeien naar 50 man personeel en een omzet van 50 miljoen euro. Webprint drukt op dit moment nog 50.0000 foto's per dag. Met de nieuwe machines die in Oldenzaal in gebruik worden genomen, kunnen er 12.000 foto's per uur worden gedrukt. Dit komt neer op 500.000 foto's per dag.

Over Webprint
Webprint.nl is sinds 2004 een online fotoservice. Daarnaast kunnen consumenten via de website van webprint.nl producten maken aan de hand van digitale foto's en tekst zoals fotoboeken, kalenders, geboortekaartjes en muurdecoraties. Alles gaat geheel online en gebruikers hoeven geen software te installeren. In 2007 was de Hengelose organisatie winnaar van het Rising Star event in Twente. De Rising Star is onderdeel van de Fast 50, een initiatief van Deloitte, waarin snelgroeiende bedrijven die tussen de 1 en 5 jaar bestaan, strijden om de titel. Voor meer informatie, www.webprint.nl

Informatie voor de redactie:
Webprint.nl
Ton Marsman: 074 349 66 66, ton@webprint.nl
Rob Meisters: 06 2183 80 82, rob@webprint.nl

Lubbers & De Jong PR
Maartje van Oeveren : 020 421 0565, maartje@l-dj.nl

Hoge resolutie foto's zijn op aanvraag beschikbaar.