Politie Midden- en West Brabant

Politie start officieel nieuwe wervingscampagne

TILBURG, 4 maart 2008

Korpschef geeft officieel startsein wervingscampagne

Rijbewijsbehalers nieuwe doelgroep van politie

TILBURG - Korpschef Frans Heeres van de Politie Regio Midden en West Brabant heeft vanmiddag, op het gemeentehuis in Tilburg officieel het startsein gegeven voor een nieuwe wervingscampagne. De geslaagde bestuurder ontvangt bij het behalen van het rijbewijs een verkeersgadget en een informatiekaart. Het doel van de actie is "diverse" kandidaten te informeren over de politie als aantrekkelijke werkgever. De campagne startte vorig jaar november als project in de gemeente Breda. Vandaag kreeg de actie een officiële aftrap in Tilburg. Korpschef Frans Heeres is enthousiast over deze actie: "Door rijbewijsbehalers als potentiële medewerker te werven boort de politie een diverse doelgroep aan. Om het werk goed te kunnen doen moet de politie een afspiegeling van de samenleving zijn. Dit betekent dat zij naast de reguliere wervingsacties op innovatieve wijze op zoek is naar toekomstige collega's ". In het gemeentehuis in Tilburg zijn vanmiddag de eerste gadgets officieel overhandigd aan twee geslaagde 21 jarigen. Naast het cadeau en de informatiekaart kregen beide rijbewijsbehalers ook een inwisselbare "cheque" voor een rondleiding en een kijkje in de keuken van het korps.

Jaarlijks behalen in de Regio Midden en West Brabant ongeveer 12.000 jongeren het rijbewijs. Naast de gemeenten Tilburg en Breda zullen in de toekomst ook de gemeente Roosendaal, Bergen op Zoom en Oosterhout participeren in de wervingsactie. De politie heeft het initiatief genomen om deze doelgroep, veelal jongeren tussen de 18 en 23 jaar, na het rijexamen te informeren over het werk bij de politie. Tot 2011 heeft het korps ongeveer 225 vacatures. Met het uitreiken van een informatiekaart wil de politie het "blauwe"werk onder de aandacht brengen van deze diverse doelgroep. Naast de informatiekaart krijgt iedere nieuwe "beginnende" bestuurder een verkeersgadget cadeau.

De politie kiest voor deze doelgroep omdat het korps op zoek is naar diverse medewerkers. Het korps heeft diversiteit nodig om haar politietaak in de samenleving goed te kunnen vervullen. Onder diversiteit wordt verstaan: Etnische achtergrond, geslacht, leeftijd, seksuele geaardheid en mindervalide.

Auteur: Desiree Brabers