Ingezonden persbericht


Mijncollega.nl herstelt oude contacten

Nieuwe website brengt oud-collega's bij elkaar

4 maart 2008 - Wat zou er toch van die oud-collega terechtgekomen zijn? Veel mensen denken vaak terug aan prettige arbeidscontacten in het verleden. Met de lancering van Mijncollega.nl wordt het mogelijk om oud-collega's op te sporen. De website is voorzien van een gebruiksvriendelijke database die gratis te raadplegen is.

Reüniesites nemen de laatste jaren een behoorlijke vlucht. Iedere pagina bedient een andere doelgroep. Na vriendennetwerken als Hyves en klasgenotensites als Schoolbank, is er nu ook een site waarmee oud-collega's elkaar kunnen terugvinden. Met de lancering van Mijncollega.nl kunnen bezoekers na een gratis registratie zoeken naar mensen met wie ze ooit gewerkt hebben.

Oude contacten prettig herstellen
Initiatiefnemer Willem Angenent geeft uitleg over de bedoeling van Mijncollega.nl. 'De website is met slechts één gedachte opgezet: het bieden van de mogelijkheid tot het herstellen van oude werkcontacten. Senioren vormen daarbij een belangrijke doelgroep. Enerzijds omdat zij een uitgebreid arbeidsverleden achter de rug hebben, anderzijds omdat juist zij - naarmate de jaren verstrijken - de behoefte krijgen om oude contacten te herstellen', aldus Angenent, zelf een 60-plusser. 'Dat wil overigens niet zeggen dat Mijncollega.nl zich alleen op senioren richt. Ook andere doelgroepen kunnen er natuurlijk prima mee uit de voeten.'

Privacy en gebruiksgemak
Bij de ontwikkeling van het platform stond gebruiksvriendelijkheid voorop. En ook het contact verloopt op een gepaste manier. 'Het eerste bericht kan enkel worden verstuurd via Mijncollega.nl. We geven onder geen beding privégegevens van bezoekers prijs, zodat benaderde mensen altijd de keuze hebben of zij het contact ook daadwerkelijk willen herstellen', aldus Angenent. Om Mijncollega.nl gebruiksvriendelijk te houden, wil hij advertenties op de website vermijden. 'Mijncollega.nl is een eerlijk initiatief, dus voor flitsende reclamebanners is er geen plaats. Het gebruiksgemak mag in geen geval in het nauw komen.'

Zoeken en gevonden worden
Zoeken in de database van Mijncollega.nl is gratis. Zelfs aanmelden is daarbij niet verplicht. Personen die zelf ook opgenomen willen worden in de database, kunnen kiezen voor een gratis registratie als zogenaamd 'basic-member'. De gebruiker bepaalt daarbij zelf welke gegevens hij prijsgeeft. Basic-members kunnen oud-collega's vinden door te zoeken op vestigingsplaats, bedrijf of naam. Voor gebruik van extra zoekfaciliteiten of het in contact treden met oud-collega's geldt wel een bijdrage: ¤7,50 per jaar of ¤17,50 voor drie jaar.

Ben Salden
Roestvrij Taal
T: 0413-248900