Provincie Noord-Brabant

Persbericht

4 maart 2008

Ruim 400 reacties op ontwerp-Interimstructuurvisie

De provincie heeft 420 reacties ontvangen op de ontwerp-Interimstructuurvisie, die vanaf 8 november tot en met 19 december 2007 ter inzage heeft gelegen. Voor eerst was ook inspraak via het internet mogelijk.

De inspraakprocedure heeft te maken met de nieuwe Wet ruimtelijke ordening die per 1 juli 2008 in werking treedt. Deze wet verplicht overheden een ruimtelijke structuurvisie op te stellen met een uitvoeringsagenda. Brabant heeft aan deze eis voldaan. De inspraak gold ook voor twee concrete projecten in West-Brabant, te weten het Agro- en Foodcluster West-Brabant en Logistiek Park Moerdijk.

Reacties van overheden kwamen van verschillende ministeries, de provincies Limburg en Zeeland, de Belgische provincies Antwerpen, Limburg en Oost-Vlaanderen, de Waterschappen Aa en Maas, Brabantse Delta, De Dommel en Rivierenland, het Samenwerkingsgebied Regio Eindhoven en circa 50 Brabantse gemeenten. Voorts reageerden twee landelijke, vier provinciale, drie semi-provinciale en ruim 30 locale belangenorganisaties op het gebied van onder meer natuur, milieu en het bedrijfsleven. De overige zienswijzen kwamen van particulieren en andere instanties. Inzake het Logistiek Park Moerdijk kwamen twaalf reacties binnen. Het Agro- en Foodcluster leverde 41 reacties op. Daarnaast zijn adviezen binnengekomen van de Provinciale Planologische Commissie en de Provinciale Commissie Ecologie. Ook heeft de Commissie voor de milieueffectrapportage advies uitgebracht. Voor het eerst heeft provincie een ieder in de gelegenheid gesteld om een inspraakreactie in te dienen door middel van een digitaal inspraakformulier. Hiervan hebben circa 80 insprekers gebruik gemaakt.

Informatie en persberichten vindt u op de internetsite van de provincie Noord-Brabant,
Voor informatie over dit persbericht:
afdeling Communicatie, Bert Schampers, telefoon (073) 680 8515