Leiden Kop-staartbotsing De politie heeft op dinsdag 4 maart, rond 10.30 uur, hulp geboden bij een aanrijding op de Stevenshofdreef. Een 40 jarige vrouw uit Leiden reed in haar auto over de Stevenshofdreef, komende uit de richting van de Helena Verburghstraat. Voor haar in dezelfde richting reed een leeftijd genoot en plaatsgenoot. Zij stopte om een voetganger op een zebrapad voor te laten gaan. De Leidse achter haar kon niet tijdig stoppen en botste achterop. De bestuurder die achterop botste had last van haar nek en is door het ambulancepersoon nagekeken. Haar auto is weggesleept.

Voorschoten Drie aanhoudingen na conflict

De politie heeft op maandag 3 maart, rond 13.40 uur, na een melding van een conflict drie personen aangehouden. een bestuurder van een auto, een 53 jarige man uit Rotterdam en twee inwoners van Voorschoten van 29 jaar. Een van de mannen uit Voorschoten en de bestuurder van de auto zijn lopende het politieonderzoek in verzekering gesteld.

Toen de politie ter plaatse kwam troffen zij de automobilist en de Voorschotenaren aan. Een Voorschotenaar vertelde dat de bestuurder van de auto op hem ingereden was, waarop de bestuurder werd aangehouden. De bestuurder van de auto verklaarde dat de Voorschotenaar, met een ijzeren staaf op zijn auto had geslagen en de andere Voorschotenaar met flesjes, water en eieren naar hem had gegooid. Hierop zijn de twee Voorschotenaren ook aangehouden.

De Voorschotenaar heeft bij de politie aangifte gedaan van poging tot zware mishandeling omdat de Rotterdammer op hem ingereden zou hebben. De Rotterdammer heeft aangifte gedaan tegen de Voorschotenaar vanwege het vernielen van zijn auto en eveneens poging tot zware mishandeling. Een langer lopend conflict is de reden van de escalatie. De politie zet het onderzoek voort en maakt dossier op wat naar justitie gestuurd zal worden.

--- einde berichten ---