Politie Zaanstreek-waterland

Nieuwsberichten dinsdag 4 maart 2008

Zaanstreek-Waterland, 04-03-2008 o Hennep, vermisten en inbraak.

Hennepplanten in woning

Purmerend, dinsdag 4 maart 2008.

De politie heeft in een rijtjeswoning aan de Standaardmolen een hennepplantage met 720 planten aangetroffen. Twee personen die in de woning aanwezig waren zijn aangehouden. Alle ruimtes op de gehele bovenverdieping waren in gebruik voor de plantenkweek. De stroom werd buiten de meter om betrokken. Het energiebedrijf heeft de elektriciteit afgesloten en de meter werd meegenomen. De planten, lampen, filters en dergelijke werden ter vernietiging in beslag genomen en afgevoerd. De politie heeft aanwijzingen gevonden die er op duiden dat de kwekerij meerdere jaren in bedrijf is geweest. Van de genoten winst wordt een voordeelberekening gemaakt. De rechter kan later de illegale winst terugvorderen.

Diefstal spuitbussen

Zaandam, maandag 3 maart 2008, 18:51 uur.

De politie heeft een 25-jarige man uit Den Helder meegenomen omdat hij wordt verdacht van winkeldiefstal. Personeel van een bouwmarkt aan de Symon Spiersweg hield de man aan toen hij met 17 verfspuitbussen in zijn geprepareerde rugtas de kassa voorbijging zonder af te rekenen. De jongeman verklaarde dat hij van plan was de gestolen goederen te gebruiken voor het maken van Graffiti kunstwerken. De geprepareerde tas werd in beslag genomen en de spuitbussen zijn terug naar de bouwmarkt. De verdachte werd na verhoor heengezonden. Proces-verbaal wordt opgemaakt.

Wietplantage

Purmerend, dinsdag 4 maart 2008.

De politie heeft in een vrijstaande woning aan de Graanstraat een plantage met 630 cannabisplanten aangetroffen. Drie ruimtes op de bovenverdieping waren ingericht met lampen, ventilatoren en afzuiginstallaties. De woning had volgens het energiebedrijf geen officiële aansluiting op het elektriciteitsnet. De benodigde stroom voor de 'binnentuin' werd illegaal van het net getapt. De planten en kweekbenodigdheden werden in beslag genomen en ter vernietiging afgevoerd. Er werden vooralsnog geen arrestaties verricht.

Auto weg na inbraak

Assendelft, dinsdag 4 maart 2008.

De politie stelt een onderzoek in naar een inbraak in een hoekwoning aan de Schout waarbij ook een auto werd gestolen. De inbraak moet hebben plaatsgevonden tussen half één in de nacht en half negen in de ochtend. Men wist binnen te komen na het boren van een gat in de achterdeur. In de woning werd de benedenverdieping doorzocht. Twee mobiele telefoons en autosleutels worden vermist. Een grijze BMW cabrio met kenteken05-ZH-LK stond niet meer op de oprit van de woning. Forensische Opsporing stelt een onderzoek in naar de sporen.

Vrouw vermist

Broek in Waterland, dinsdag 4 maart 2008.

De politie verzoekt de hulp van het publiek en de media bij de opsporing van de verblijfplaats van de 45-jarige Monique Hulshoff. De vrouw verliet haar woning aan de Parallelweg op 26 februari in de middag. Zij had een aluminium fietsvelg bij zich en zou hiervoor een nieuwe band gaan kopen. Sindsdien is niets meer van haar vernomen. Monique is 160 cm lang, heeft een volslank postuur, rood haar en blauwe ogen. Op haar voorhoofd heeft zij een litteken. Een foto en signalement zijn te zien op www.vermistepersonen.info. Een ieder die inlichtingen kan verstrekken over de verblijfplaats van Monique Hulshoff wordt verzocht te bellen met de politie Zaanstreek-Waterland via 0800-6070.

Man vermist

Purmerend, dinsdag 4 maart 2008.

De politie vraagt de aandacht voor de vermissing van de 30-jarige Purmerender Brian John Roelofs. De man is psychiatrisch patiënt en is 27 februari voor het laatst gezien op de afdeling van Dijk en Duin. Als de man zijn medicijnen niet gebruikt kan hij agressief, achterdochtig en schuw worden. Signalement: Surinaamse afkomst (negroïde), donkere huidskleur, lengte 180 cm. Hij heeft erg kort zwart haar en donkerbuine ogen, een normaal postuur en een ringbaardje. Een foto en het signalement van de vermiste man zijn te zien op www.vermistepersonen.info. Een ieder die inlichtingen kan verstrekken over de verblijfplaats van Brian John Roelofs wordt verzocht te bellen met de politie Zaanstreek-Waterland via 0800-6070.

Hennep in schuur

Volendam, dinsdag 4 maart 2008.

De politie heeft in een schuur achter een woning aan de Begoniastraat een hennepplantage aangetroffen. De bewoners, een 40-jarige vrouw en haar 42-jarige man werden aangehouden. Er waren geen planten meer aanwezig maar wel een recente oogst aan toppen. De henneptoppen, lampen en overige apparatuur werden in beslag genomen en ter vernietiging afgevoerd. De elektriciteit werd buiten de meter om betrokken.

Tuin in slaapkamer

Purmerend, dinsdag 4 maart 2008.

Op de Anne Franklaan heeft de politie in een flatwoning een wietplantage met 84 planten aangetroffen. Eén slaapkamer was gebruikt als kweekruimte. De planten en apparatuur werden in beslag genomen en ter vernietiging afgevoerd. Een onderzoek naar de eigenaar van de plantage wordt ingesteld.