Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout (04-03)

OOSTERHOUT NB, 4 maart 2008

Inbraken in kerken in het Land van Heusden en Altena

UITWIJK / VEEN / BABYLONIENBROEK / WIJK EN AALBURG:
Gisteren, maandag 3 maart 2008, meldde de politie al een inbraak in de Hervormde Kerk, aan het Kerkplein in Uitwijk. Aan het einde van de dag bleek dat er in nog drie kerken was ingebroken.

UITWIJK: In Uitwijk brak de dader de toegangsdeur van de Hervormde kerk open tussen zondag 2 maart 20.15 uur en maandag 3 maart 07.15 uur. Het misdrijf werd ontdekt door de koster. Uit de kerk verdwenen twee metalen zendingsbussen (collectebus) met geldinhoud en een maquette van de kerk met geldinhoud waar geld in werd verzameld voor de kerkwerkzaamheden.

VEEN: Bij Nederlands Hervormde Kerk aan de Grotestraat kwam de dader binnen via de consistorieruimte. Daar forceerde hij een raam. Uit de kerk werd niets gestolen. Deze inbraak vond plaats zondagavond 02 maart, 19.45 uur en maandagavond 03 maart 19.00 uur.

BABYLONIËNBROEK: Een grote oude statenbijbel (met koperen beslag) werd buitgemaakt bij een inbraak in de kerk van de Hervormde gemeente Babyloniënbroek. Dat gebeurde tussen zondagavond 02 maart 20.00 uur en maandagochtend 03 maart 11.45 uur. Verder nam de dader ook de inhoud (geld) mee van twee zendingsbussen. Leerlingen van basisschool Den Biekurf vonden nabij hun school de statenbijbel terug in de sloot. Het boekwerk was volledig nat en is dus ernstig beschadigd geraakt.

WIJK EN AALBURG; Een glas-in-lood raam (bestaande uit 16 kleine ruitjes) werd vernield van het kerkgebouw van de Hervormde Gemeente Aalburg, gevestigd aan de Maasdijk.

In de kerk is een zendingsbus vernield. De inbraak werd gepleegd tussen zondag 2 maart 20.00 uur en maandag 3 maart 16.00 uur. Het lijkt erop alsof er niets weg te zijn.

De politie heeft in alle gevallen aangifte opgenomen en een buurtonderzoek verricht. Verder stelde de technische recherche een sporenonderzoek in.

Bedreigende buurman opgepakt

SPRANG-CAPELLE: Een 23-jarige inwoner van Sprang-Capelle is door de politie opgepakt op verdenking van bedreiging. Zijn arrestatie vond maandagavond 3 maart 2008 plaats. Het strafbare pleegde hij enkele weken geleden. Bij een ruzie over parkeergelegenheid bedreigde de verdachte zijn 36-jarige buurvrouw. Hij probeerde daarbij de woning van zijn buurvrouw binnen te dringen. De vrouw deed nadien aangifte. Bij zijn arrestatie ging de verdachte opnieuw de fout in. Hij uitte bedreigingen naar de politieagenten. Hij is ingesloten en in verzekering gesteld.
Op het moment van zijn aanhouding reed de verdachte in een personenauto over de Heistraat in Sprang-Capelle. De man mocht helemaal geen auto rijden omdat de rechter hem een ontzegging van de rijbevoegdheid heeft opgelegd. Ook voor dit verkeersmisdrijf krijgt hij proces-verbaal.

Proces-verbaal voor winkeldief

WAALWIJK: Winkelpersoneel van een schoenenzaak in winkelcentrum 'de Els' betrapte maandagmiddag 3 maart een winkeldief. Het meisje (17) probeerde een twee paar schoenen van 19,95 mee te nemen zonder de schoenen af te rekenen. Het alarmsysteem van de winkel trad in werking, waarna de jonge vrouw werd aangesproken. Ze is overgedragen aan de politie. Bij verhoor ontkende ze de diefstal. Tegen het 17-jarige Tilburgse meisje is proces-verbaal opgemaakt.

Audi A6 gestolen bij woninginbraak

'S-GRAVENMOER: Een Audi A6 personenauto is verdwenen na een woninginbraak aan de Wilhelminalaan in 's-Gravenmoer. Het misdrijf vond plaats in de nacht van maandag 3 februari op dinsdag 4 februari en werd om 07.00 uur ontdekt. De inbreker kwam de woning binnen door een klepraam aan de voorzijde van de woning te forceren. Uit het huis verdwenen vervolgens de autosleutels. Met behulp van de autosleutels stal de dader de auto, een Audi A6, zwart van kleur en voorzien van het kenteken 58-XL-FP, die naast de woning op de oprit stond geparkeerd. De politie heeft de auto internationaal laten signaleren als gestolen voertuig. Verder namen de agenten een aangifte op en stelden een buurtonderzoek in. In de loop van de dag verrichtte de technische recherche een sporenonderzoek in en rondom de plaats van het misdrijf.

Jongen (8) loopt hersenschudding op bij verkeersongeval

WERKENDAM: Een 8-jarige jongen uit Werkendam raakte gewond bij een verkeersongeval. Het kind liep daarbij een hersenschudding op. Het ongeval gebeurde dinsdagochtend 4 februari rond 08.15 uur op de Van Randwijklaan. Het slachtoffertje fietste over de Van Randwijklaan komende uit de richting van de Bandijk. Achter hem, in dezelfde richting, reed een 33-jarige vrachtwagenchauffeur uit Hardinxveld- Giessendam. Door de laaghangende zon zag de trucker de voor hem fietsende jongen niet en raakte hem aan de achterzijde. De fietser kwam na de aanrijding met zijn hoofd tegen de voorruit, die daarbij sneuvelde. Een ambulance bracht het slachtoffer over naar het Beatrix-ziekenhuis in Gorinchem. De politie maakt proces-verbaal op tegen de veroorzaker van dit ongeval.

Auteur: Jeroen Steenmeijer