Gemeente Ferwerderadiel

Gemeente huldigt bijzondere kampioensdieren en de eigenaars

04-03-2008 13:41

De gemeente Ferwerderadiel huldigde op dinsdag 4 maart jl. wel twee hele bijzondere inwoners. De Apaloosa-hengst Peru's Scen -Tao van de familie Dijkstra uit Hallum en de Agapornis Roseicollis, een dwergpapegaai van Yne Peter Terpstra eveneens afkomstig uit Hallum.

De tweejarige Agapornis papegaai is wereldkampioen. Het oranje groene beestje behaalde maar liefst 94 punten op de wereldkampioenschappen in het Belgische Hasselt. Eigenaar Yne Peter Terpstra heeft er thuis in Hallum maar liefst zo'n 400 in volières rondvliegen. In totaal deden twaalf dieren van Yne Peter Terpstra mee aan de kampioenschappen in Hasselt, één daarvan wist ook nog de derde plaats in de wacht te slepen. "Een wereldkampioenschap is toch wel de kroon op bijna dertig jaar fokken met deze vogels", aldus de trotse eigenaar van de gevleugelde wereldkampioen.

De hengst Peru's Scen-Tao werd recentelijk Nederlands kampioen van het Nederlandse Appaloosa Stamboek van het KNHS te Ermelo. De Appaloosa paarden zijn vooral bekend geworden door de jeugdserie Pippi Langkous. Peru's Scen -Tao is met zijn stokmaat van 1.73 cm de grootste hengst die het stamboek rijk is.

Voor de gemeente Ferwerderadiel reden om de eigenaars te feliciteren met de behaalde zege. Uit handen van Burgemeester Mr. W. van den Berg kregen de winnaars een presentje uitgereikt.