Amsterdam RAI


- Persbericht -

Belg Jurgen Willems wint Dutch Pastry Award

SUCCESVOLLE EDITIE BAKKERIJ DAGEN EN IJSVAK

Amsterdam, 4 maart 2008 - Bakkers en ijsbereiders hebben tijdens de vakbeurzen Bakkerij Dagen en IJsvak drie dagen lang hun thuisbasis gehad in Amsterdam RAI. Beide evenementen trokken van 2 tot en met 4 maart 12.000 bezoekers. De volgende editie wordt gehouden van 28 februari tot en met 2 maart 2010.

Alle facetten van het bakkersvak passeerden tijdens de Bakkerij Dagen de revue. Er werd ruimte geboden aan het product, maar ook aan het productieproces, samenwerkingsvormen, de winkelinrichting en presentatie. De beurs kende diverse workshops en demonstraties, door onder andere het Nederlands Patisserie Team en Robèrt van Beckhoven, die onder meer moleculaire patisserie toonde. Ook werden verschillende producten en showstukken gemaakt en getoond door het Boulangerie Team in voorbereiding van hun wedstrijd op de Coupe du Monde de la Boulangerie tijdens de Europain 2008 in Parijs.

Dutch Pastry Award

Tijdens de Bakkerij Dagen werd ook de Dutch Pastry Award uitgereikt. Deze vakwedstrijd is geïnitieerd om ook in Nederland een wedstrijd neer te zetten op internationaal niveau. Elf patisserietalenten streden op de beursvloer om de prestigieuze prijs. De Belg Jurgen Willems werd vandaag door de vakjury uitgeroepen tot winnaar. Het zilver ging naar zijn landgenoot Pascal de Deyne en brons was er voor Stefan Brugmans uit Valkenswaard. Jurgen Willems werd tevens uitgeroepen tot beste nieuwkomer. De Design Award ging naar Dennis Stans uit Enschede en Jan Schuil mocht de Dutch Pastry Award Publieksprijs mee naar huis nemen.

IJsvak 2008

Ook ijsbereiders en -verkopers gaven in Amsterdam RAI acte de présence. IJsvak, de nationale beurs voor de ambachtelijke ijsbereider, werd namelijk tegelijk met de Bakkerij Dagen gehouden. Tijdens IJsvak werden bezoekers via demonstraties, voorlichting, workshops en wedstrijden volledig geïnformeerd, zodat de branche goed voorbereid is op het nieuwe ijsseizoen. Het thema ´IJs is Theater´ stond centraal tijdens IJsvak 2008. Om het begrip 'IJs is Theater' tijdens de gehele beurs te onderstrepen, vonden er continu demonstraties plaats met een ´koude steen´. Op deze ´Cold Stone´, een concept overgewaaid uit Amerika, werd op entertainmentachtige wijze gewoon ijs omgetoverd tot een heuse specialiteit. Bezoekers van IJsvak 2008 konden verder onder meer hun hart ophalen in ´Il Grande Teatro del centro del gelato´ (Het grote IJscentrum IJstheater).

Organisatie

De organisatie van de Bakkerij Dagen is in handen van Amsterdam RAI, onder auspiciën van de Stichting Bakkerij Toeleveranciers Federatie (BTF). Meer informatie is te vinden op de website: www.bakkerijdagen.nl.

IJsvak wordt georganiseerd door het IJscentrum en Amsterdam RAI in nauw overleg met de Sector Fastfood en IJsbedrijven van Koninklijk Horeca Nederland. Meer informatie over IJsvak is terug te vinden op www.ijscentrum.nl en www.horeca.org.



Amsterdam RAI