Ingezonden persbericht


IJssalon Bon Appétit 'IJssalon van het Jaar'
Beste ijssalon van Nederland is te vinden in Rijsbergen

Amsterdam, 4 maart 2008 - Vandaag is tijdens de IJsvak 2008 in de RAI Amsterdam de IJssalon van het Jaar bekend gemaakt. IJssalon Bon Appétit uit Rijsbergen gaat dit jaar met de titel naar huis. De gecombineerde uitslag van de vakwedstrijden voor de Gouden IJsspatel en de Gouden IJscoupe zorgde ervoor dat IJssalon Bon Appétit zich een jaar lang 'IJssalon van het Jaar 2008' mag noemen.

Gisteren vond de vakwedstrijd plaats voor de Gouden IJsspatel. Opdracht was het bereiden van een eigen, vooraf bereide ijssmaak. Dit jaar was dat abrikozenijs op melkbasis. Het ijs werd door een vakbekwame proefjury, beoordeeld op smaak, kleur, geur en structuur. De Gouden IJsspatel werd gewonnen door Marcel Janssen van IJssalon Florence in Nederweert. Marcel ontving de prijs uit handen van oud-schaatser Hein Vergeer.

Uitslag Gouden IJsspatel:

1. Marcel Janssen, IJssalon Florence in Nederweert
2. Carla Geelhoed, IJssalon Cappello Giallo in Veere
3. John Jansen, IJssalon De Verleiding in Venray

Vandaag werd gestreden om de Gouden IJscoupe. Hier was de opdracht om in 8 minuten tijd drie identieke ijscreaties te maken, bestaande uit minimaal drie ijssoorten. Eén ijssoort diende in ieder geval abrikozenijs op melkbasis te zijn. Edwin van Es van IJssalon Bon Appétit in Rijsbergen wist deze prestigieuze prijs in de wacht te slepen.

Uitslag Gouden IJscoupe:

1. Edwin van Es, IJssalon Bon Appétit in Rijsbergen
2. Marjo Janssen, IJssalon Florence in Nederweert
3. Paul Wilderink, IJssalon Eetalage in Haaksbergen

Met een enorm puntenverschil sleepte IJssalon Bon Appétit uit Rijsbergen de hoofdprijs in de wacht en mag nu het gehele jaar de titel 'IJssalon van het jaar' voeren. Edwin van Es ontving de prijs uit handen van IJskoningin Yvonne van Gennip. De oud-Olympisch schaatskampioene is ambassadrice van de ambachtelijke ijsbereiders.

De IJsvak wordt jaarlijks ter voorbereiding op het nieuwe ijsseizoen georganiseerd door het IJscentrum Wageningen en de sector Fastservice van Koninklijk Horeca Nederland. Dit jaar voor de veertiende keer (en sinds 2005 tegelijkertijd met de Bakkerij Dagen). Meer informatie over IJsvak 2008, vindt u op www.ijscentrum.nl of www.horeca.org.